Granita iz lubenice

Osvežilno, kot se šika.

Sestavine za šest porcij

– 700 g lubenice
– 113 g sladkorja
– žlica limetinega soka (lahko tudi limonovega)

Priprava

1. Lubenici odstranimo semena in jo narežemo na manjše koščke.

2. V blenderju zmeljemo kose lubenice, sladkor in limetin sok, da dobimo gladko maso.

3. Prelijemo v pekač, velik približno 23 x 23 x 5 centimetrov, in ga za eno uro postavimo v zamrzovalnik.

4. Granito po eni uri vzamemo iz zamrzovalnika in premešamo. Večje zmrznjene kose razdrobimo z vilicami.

5. Pekač pokrijemo in še za dve uri postavimo v zamrzovalnik.

6. Z vilicami močno premešamo, da nastanejo ledeni koščki, in postrežemo.

Poizkusite še: Tri ideje za pripravo brizganca

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed