Jagodno-ananasov mojito

Please Add Photos
to your Gallery

Zdrava in osvežilna mešanica poletnih okusov.

Sestavine

– 200 g ananasa, 50 g jagod, 5 listov mete, pest ledu, sok 1 limete
– nekaj koščkov limete, sladilo po izboru in okusu, gazirana voda

Priprava

1. Ananas in jagode narežemo na manjše koščke. V mešalniku sadje zmeljemo, da dobimo konsistenco pireja, vendar ne smutija. Dodamo limetin sok, meto in sladilo po okusu.

2. Z vilicami zmečkamo liste mete s sadnim pirejem. Vse skupaj prelijemo v velik kozarec, dodamo pest ledu, koščke limete ter dopolnimo do vrha kozarca z gazirano vodo.

Hranilna vrednost: 120 kcal, 30 g OH, od tega 4 g prehranske vlaknine in 22 g sladkorja, 0 g M.

Preverite še: Jagodni sorbet z lubenico

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana