Kako naredimo jajčni liker

Klasika, ki jo obožujemo ob smučarskih stezah in na božičnih sejmih, najboljši pa je tisti, ki ga pripravite sami. Trend jajčnega likerja ne pojenja, z njim boste gotovo navdušili tudi svoje goste.

Sestavine za štiri osebe

– 350 ml mleka
– 120 ml sladke smetane
– cimetova palička
– četrt žličke muškatnega oreščka
– vaniljev strok
– 3 jajca, 60 g sladkorja
– 80 ml viskija (ali temnega ruma)

Priprava

1. V kozici zmešamo mleko, smetano, cimet, razpolovljen vaniljev strok in muškatni orešček. Zavremo in odstavimo.

2. Penasto stepemo rumenjake in sladkor. Prilijemo začinjeno mleko in dobro zmešamo z mešalnikom.

3. Prilijemo še viski ali rum in ohladimo v hladilniku (kjer lahko počaka največ tri dni).

4. Preden postrežemo, beljake stepemo v čvrst sneg in ga nežno vmešamo v pijačo.

Naslovna fotografija: Thinkstock

Poskusite še: Mehiška vroča čokolada

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana