
Klasika, ki jo obožujemo ob smučarskih stezah in na božičnih sejmih, najboljši pa je tisti, ki ga pripravite sami. Trend jajčnega likerja ne pojenja, z njim boste gotovo navdušili tudi svoje goste.
Sestavine za štiri osebe
– 350 ml mleka
– 120 ml sladke smetane
– cimetova palička
– četrt žličke muškatnega oreščka
– vaniljev strok
– 3 jajca, 60 g sladkorja
– 80 ml viskija (ali temnega ruma)
Priprava
1. V kozici zmešamo mleko, smetano, cimet, razpolovljen vaniljev strok in muškatni orešček. Zavremo in odstavimo.
2. Penasto stepemo rumenjake in sladkor. Prilijemo začinjeno mleko in dobro zmešamo z mešalnikom.
3. Prilijemo še viski ali rum in ohladimo v hladilniku (kjer lahko počaka največ tri dni).
4. Preden postrežemo, beljake stepemo v čvrst sneg in ga nežno vmešamo v pijačo.
Naslovna fotografija: Thinkstock