Kako naredimo malinov liker

Iz malin in rdečega vina pripravimo liker, ki ga postrežemo na poletnih vrtnih zabavah, zraven ponudimo sveže sadje.

Maline so izjemno poletno sadje, ki osveži s svojim nevsiljivo kiselkastim okusom. Nastopajo v številnih jedeh, zlasti sladicah, pogosto v glavni vlogi. Viške skuhamo v sok, sirup ali marmelado, najboljše pa so pravkar nabrane. Poleg dobrega okusa so prijetne na pogled, zato jih uporabimo kot dekoracijo tort, sadnih solat, pudingov, kolačev, koktajlov in drugih dobrot. Lahko jih uporabimo tudi v malo bolj kompleksnih zahtevnejših receptih, kot je današnji malinov liker z vinom. Po dveh tednih bomo imeli odlično poletno osvežilno pijačo, ki bo popestrila piknik ali vrtno zabavo. Priprava ni zahtevna, a terja precej časa.

Sestavine (za 4 osebe)

– 1 kilogram malin
– 1 liter rdečega vina
– 0,5 kg sladkorja
– 1 pomaranča
– 5 žlic pomarančnega likerja

Priprava

1. V skledo stresemo maline in drobno narezano pomarančo ter temeljito pretlačimo z vilicami. Pomarančno lupino zmeljemo in dodamo sadju.

2. Prilijemo 1 dl vina in dobro premešamo. Posodo zapremo s pokrovom in postavimo v hladilnik za dva ali tri dni. Potem precedimo skozi gosto sito in prelijemo v lonec. Dodamo preostalo vino in sladkor ter med mešanjem segrevamo. Odstavimo, tik preden začne vreti. Dodamo pomarančni liker, premešamo in ohladimo. Prelijemo v steklenice in zapremo. Preden ponudimo, pustimo stati še nekaj dni.

Preberite še: Razlog, zakaj so borovnice posute z belim prahom

Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana