Kako pravilno očistiti čajnik

Pozimi so čajniki na visokih obratih, zato jih je treba večkrat očistiti.

Tu se seveda malce zaplete, večina čajnikov se namreč ne more pohvaliti s praktično obliko, ki bi nam čiščenje olajšala. A ker ne želimo, da bi se v čajni posodi nabirale bakterije, smo se odločili malce raziskati, kako čajnik najbolj učinkovito očistiti, pri tem pa ne izgubiti živcev.

Najbolj zanimiva sta se nam zdela spodnja trika, ki od nas ne bosta zahtevala ne veliko časa in ne posebnih pripomočkov. Spet si bomo namreč pomagali s starima prijateljema.

Metoda 1: Uporabite beli kis

Čajnik napolnite z vrelo vodo ter vanjo vmešajte nekaj žlic belega kisa. Mešanico pustite stati čez noč ali pa vsaj nekaj ur. Nato vzemite ščetko z dolgim ročajem in dobro skrtačite notranjost čajnika, še posebej bodite pozorni na grlo in kotičke ob dnu. Tekočino odlijte, dobro oplaknite in čajnik ponovno uporabite.

Metoda 2: Posezite po sodi bikarboni

Metoda s sodo bikarbono je precej podobna. V čajnik natočite vrelo vodo, dodajte 2 do 3 žlice sode bikarbone ter premešajte. Če se vam ne mudi preveč, tudi to mešanico pustite delovati čez noč. Nato posezite po krtački in dobro poščetkajte čajnik. Odlijte, oplaknite ter obrišite in čajnik bo čist, kot da ste ga ravnokar prinesli iz trgovine.

Preizkusite še: Kapučino mafini

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana