Najboljša osvežitev: ledeni čaj z lubenico

Osvežilen kot led za ovratnikom.

Medtem ko poleti nehote surfamo po divjih vročinskih valovih, nam po glavi švigajo le misli na osvežitev. Instant ohladitev lahko sicer dosežemo s potopom glave v ledeno vodo, a za enako učinkovito osvežitev obstaja tudi veliko bolj okusen način. Domač ledeni čaj z meto, limono in medom nam že sam po sebi prisoli osvežilno klofuto, v španoviji s kepicami lubenice pa se tak kozarec preobrazi v pravi posladek.

Sestavine

– ½ majhne lubenice
– 3 limone z neobdelano lupino
– 2 vrečki limoninega čaja z meto
– 2 žlici medu, šop sveže mete
– led

Priprava

1. Vodo zavremo in vanjo vržemo čajni vrečki.

2. Po 5 minutah vrečki zavržemo, v čaj pa vmešamo med.

3. Iz lubenice z žličko ali posebnim orodjem izdolbemo kepice in jih stlačimo v kozarce.

4 .Pograbimo vejico mete in jo skupaj z rezino limone prav tako vtaknemo v kozarce.

5. Zdaj se zabavi pridružijo kocke ledu, na koncu pa vse skupaj veselo zalijemo z ohlajenim čajem.

6. V kelih vtaknemo le še slamico in na ves glas užitkarsko srknemo. Na poletje!

Preberite še:  Tukaj na Obali radi jemo
Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed