Limonada iz vijolic

Vsekakor gre za nekaj posebnega, ker imajo vijolice posebno barvo in aromo. Pa tudi zgodbe, ki jih pripoveduje vijolica, so navdih za vse, ki so se izgubili v melanholiji in spomladanski utrujenosti. Seveda lahko to pijačo naredite tudi v alkoholni različici.

Sestavine

– 1 l vode
– 0,5 dl sirupa iz vijolic
– limonov sok
– rezina eko limone
– cvetje za dekoracijo

Priprava

1. Zmešamo vodo in sirup iz vijolice.

2. Ožamemo limono, jo precedimo in po kapljicah dodajamo limonadi.

3. Lično postrezite z rezino limone in jedilnim cvetjem.

Namig: Ker je barva naravnih barvil v vijolici odvisna od vrednosti pH, bo limonada z dodajanjem limone postajala vse bolj rožnata. Zato limono dodamo glede na želeno barvo limonade.
Dobro je vedeti: Ko govorimo o listih vijolice, svetujem, da jih ljudje nabirajo ob cvetenju, ker imajo podobno srčasto oblikovane liste tudi nekatere strupene rastline. Ko cveti, pa je vijolica nezamenljiva.
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana