Najboljši napotki za odlično ledeno kavo

Poletje je tu. Ste običajno skodelico kave že zamenjali za ledeno?

Pravzaprav vam je ni treba zamenjati, zagotovo pa si lahko dneve popestrite z odlično ledeno kavo, ki je lahko prava sladica, če se je lotimo pravilno. Čeprav se zdi, da je priprava ledene kave tako preprosta, da jo zmešamo nekako spotoma, tako da običajni kavi dodamo malce mleka in sladoleda, obstajajo triki, ki bodo iz običajne mešanice naredili pravo poslastico. Spodaj naštevamo korake v pripravi, ki bodo vašo ledeno kavo dvignili na še višji nivo.

Priporočamo: VIDEO: Kavni oblak, najbolj priljubljen način pitja kave ta hip

Sveže mleta zrna

Okus kave je odvisen od tega, katero uporabljate in na kakšen način jo pripravljate. Ne glede na to, ali se poslužujete kafetiere, kavnega avtomata ali turške džezve, pa je kava vedno boljša, če jo pripravite iz sveže mletih zrn. Kavni mlinček je v trgovini mogoče najti že za zelo nizko ceno, tako da se vam gotovo splača investirati v takšen nakup, ki bo botroval boljšemu okusu vaše kave.

Led

Ledena kava seveda potrebuje led, najboljša pa bo, če z ledom do vrha napolnite shaker. Led nato prelijte s kavo in ta se bo v trenutku ohladila. A pri tem koraku obvezno upoštevajte tudi naslednji korak.

Prepolovite običajno količino vode

Ker bomo kavi dodali led, ta pa je seveda le zamrznjena voda, moramo paziti, da ledene kave ne bomo preveč razredčili. Zato je pomembno, da kavo najprej skuhamo s polovično količino vode, ki bi jo kavnim zrnom dodali sicer. Moč kave bo namreč preveč vode omililo, tega pa si seveda ne želimo. Če bo kava premočna, ji vedno lahko dodamo nekaj kock ledu, v obratno smer pa stvar seveda ne deluje. Pazljivo s količino vode, torej!

Dodatki

Kavo smo skuhali in ji primešali led. Nekateri bodo uživali v tovrstnem preprostem hladnem napitku, nekateri pa bi si jo seveda želeli popestriti. V tem primeru seveda lahko dodamo še mleko, kanček sladke smetane in sladkor. Če pa si namesto napitka želimo sladice, dodamo še sladoled in stepeno smetano. Pa kakšna napolitanka ali piškot seveda tudi ne bosta škodila.

Preberite še: Pita z bučkami, ki te zasvoji (VIDEO)

Fotografija: Getty Images/VeselovaElena

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed