Nemški natakar podrl nov svetovni rekord v nošenju piva (VIDEO)

Nemškemu natakarju Oliverju Strümpflu, ki je treniral kar od februarja, je včeraj na sejmu v bavarskem mestu Abensberg uspelo naenkrat nesti 29 vrčev piva, s čimer je podrl svetovni rekord, ki je znašal 25 vrčkov piva.

Natakar, ki dobesedno nese največ piva na svetu, je za podvig treniral več mesecev, osredotočil pa se je na moč, vsak vrč se namreč natoči kar liter piva, in tehniko, poroča nemški Deutsche Welle (DW).

Kot je razvidno v videu, je v večjem šotoru na sejmu, ki je bil poln ljubiteljev piva, Strümpfel za svetovni rekord moral prehoditi 40 metrov. Prvič mu je uspelo s 27 vrči piva, v drugo pa je poskusil z 31 vrči. A pri tem mu je eden padel na tla, z drugega pa se je polilo več kot deset odstotkov piva, tako da nov svetovni rekord znaša 29 vrčev piva s skupno težo več kot 70 kilogramov.

»Od februarja sem treniral od trikrat do štirikrat na teden. Za 40 sekund sem treniral približno 200 ur,« je dejal Strümpfel, ki tudi prihodnje leto namerava naskočiti svetovni vrh. Meni, da lahko nese vsaj 30 vrčev piva.

Strümpfel je prvi poizkus v nošenju piva izvedel pred tremi leti, a mu je takrat iz rok padlo vseh 23 vrčev.

Besedilo: Dopolnjeno po STA
Foto: Reuters

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.