Sestavina, na katero moramo biti pozorni, ko naročamo pijačo v baru

Spet smo pri bakterijah.

Seveda ne želimo sprožati paranoje, a bakterij v svoji pijači si pač ne želimo. In verjamemo, da je tako tudi pri vas. Zato danes pišemo, kateri pijači, bolje rečeno, sestavini v pijači, se v prihodnje v restavracijah raje izognite.

Naj vas pomirimo, ne gre za kavo ali za gin s tonikom. A kot piše portal Red Online, morate biti pri naročilu slednjega bolj pozorni. V Ameriki so raziskovalci pod okriljem inštituta Environmental Health namreč opravili nekaj testov sterilnosti v lokalih. Pod drobnogled so tako vzeli kar širok spekter pijač, vse pa so imele skupni imenovalec. Rezino limone.

V 21 restavracijah so testirali 76 limon in prišli do neprijetnega odkritja. Kar 70 odstotkov oziroma 53 rezin limon je bilo namreč okuženih z različnimi bakterijami.

Razlog za to je dejstvo, da so limone narezane na rezine, veliko preden romajo v vašo pijačo. Ker pa ponavadi čakajo v posodi na zraku, se na njih lahko naberejo bakterije. Včasih pa se žal tudi zgodi, da gostinci limon, preden jih narežejo, ne operejo.

Raziskovalci pravijo, da lahko alkohol pijačo z limono sicer nekoliko razkuži, a žal ne povsem. Raziskave na to temo pa seveda še sledijo. Sporočimo, ko izvemo kaj novega, predvsem pa nas zanima, kakšne so posledice, ki jih zagodejo te bakterije.

Kako pogosto vam postrežejo kozarec vode ali cocacolo z rezino limone? No, bodite pozorni, ko naročate napitke, v katerih pogosto pristane ta agrum, a tu in tam nas vseeno ne bo pokončal.

Priporočamo: 17 fantastičnih receptov za sladice iz kozarčka

Fotografija: Unsplash/Lily Banse

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana