Poprov sirup, ki vas bo navdušil

Eksotični okus pragozda. Preizkusite nekaj novega! Poprov sirup bo dobrodošla popestritev med poletnimi pijačami. Mi ga obožujemo.


In ker ste v stanju presenečenja, najbolje, da vas v njem še malo zadržimo: ali ste si mislili, da lahko nastane sirup tudi iz popra? Imamo poprov sirup v dveh različicah: iz rdečega in navadnega črnega popra. Vsak je imel svoj izraziti značaj, oba bi se dalo piti tudi zmešana z vodo in še čuden učinek sta imela: nenadoma smo se vsi počutili strašansko »žive«, kajti v grlu je ostalo čisto rahlo, pravzaprav prijetno ščemenje. Sicer pa se poprovi sirupi, ki so smešno lahki za pripravo, največkrat uporabljajo za koktajle, mi smo na primer našli enega, ki vključuje še vodko in grenivkin sok, imenuje pa se dalmatinec.

Sestavine

– 1,5 skodelice vode
– skodelica belega sladkorja
– žlica celih poprovih zrn
– žlica poprovih zrn, ki smo jih narahlo pomečkali

Priprava

1. V kozico damo vse sestavine in segrevamo, dokler se sladkor ne stopi. Vse skupaj kuhljamo na majhnem ognju še približno dvajset minut.

2. Precedimo skozi gosto gazo in nalijemo v manjšo sterilizirano steklenico, sicer pa trdno zapremo in hranimo v hladilniku.

Poizkusite še: Cheesecake brez peke z belo čokolado

Fotografije: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed