Se je Cockta za 65. rojstni dan le pražnje preoblekla ali tudi spremenila okus?

Cockta za vedno!

Te dni nas je v trgovinah na prodajnih policah presenetila turkizno modra barva, v katero se je na novo preoblekla kultna pijača, ki so jo pili naši stari starši in starši, z nami pa je ostala vse do danes, enako priljubljena tudi pri mlajših generacijah. Seveda govorimo o Cockti, pa veste, kako pomembna je v resnici ta pijača za naš konec Evrope?

Legendaren okus, ki ga je gotovo poskusil že prav vsak prebivalec območja nekdanje Jugoslavije, praznuje 65 let in prav je, da mu namenimo nekaj pozornosti, hkrati pa se spomnimo vseh prijetnih trenutkov, ko nam je delal družbo ob posebnih priložnostih ali pa le na običajen prijetno poleten dan.

Zmešanice zelišč, karamele in mehurčkov se leta 1953 domislil izumitelj in tehnolog Emerik Zelinka, takrat pa se verjetno še zavedal ni, kako močno znamko je ustvaril in kako močno se bo ta zakoreninila v naša življenja.

Originalna receptura iz ravno prav odmerjenega šipka, karamele in zeliščnih izvlečkov je tako navdušila brbončice, da je ostala nespremenjena vse do danes, kar pa seveda ne pomeni da ni stopila v korak s časom. Prva brezalkoholna gazirana pijača na tem območju Evrope je bila prvi tovrsten napitek, ki smo ga lahko pili še v času Jugoslavije, vse od takrat pa je obdržala mesto med tukaj najbolj prepoznavnimi znamkami. Vmes se je od časa do časa le nekoliko preoblekla in še izboljšala z dodatkom naravne arome izvlečkov zelišč.

Tako smo jo dolga leta spremljali v rdeče rumeni kombinaciji, po dolgih letih tradicije pa je te dni presenetila v čisto novi podobi. Da bi jo spregledali, skoraj ni možno, saj je njena embalaža nadvse opazna v turkizno modri barvi, Cockta pa je dobila tudi nov slogan – Cockta za vedno. Močno sporočilo, ki spominja na to, kako radi jo imamo ter napoveduje, da bomo različico ameriške pijače, ki pa je zaradi odsotnosti kofeina in ortofosforne kisline prijazna tudi do otrok in nosečnic, gotovo pili še dolga desetletja, če ne kar stoletja!

Preberite še: Nove Michelinove zvezdice na Hrvaškem!

Fotografija: Cockta

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed