Samorogov gin tonik kot ga strežejo na ljubljanskem nabrežju

Pisana poletna pijača, ki navdušuje.

Že nekaj let se gin tonik nikakor noče umakniti iz mode in o skrivnostih najboljše mešanice smo že pisali tudi mi. A ker vedno obstaja prostor za inovacije in variacije, seveda ne obstaja le ena mešanica, ki lahko navduši.

Pred kratkim smo namreč v Ljubljani naleteli na posebno pisano različico, ki v lokal Nabrežje 15 privablja tiste, ki bi radi malce eksperimentirali, predvsem pa posneli tudi nekaj zanimive vsebine za svoja socialna omrežja. No, samorogovega gin tonika težko ne bi želeli deliti s svojimi sledilci, saj gre namreč za res posebno pijačo.

Pozornost ob pogledu na kozarec te pijače najprej ukradejo pisane mrvice na zunanji strani kozarca, ne manjka pa niti sladkorna pena. Prava sladka alkoholna poslastica torej in seveda si nismo mogli kaj, da ne bi povprašali za recept. Prilagamo ga spodaj, vam pa želimo, da bi se ob pitju zabavali vsaj pol toliko, kot smo se mi.

Sestavine

– merica rožnatega gina (pink gin)
– sladkorna pena
– led
– pisane mrvice
– tonik (najbolje Fever Tree)

Priprava

1. Kozarec povaljajte v pisanih mrvicah

2. V kozarec stresite led ter čez prelijte rožnati gin poljubne znamke.

3. Okrasite s sladkorno peno.

4. Vse skupaj prelijte s tonikom in uživajte.

Čin!

Poizkusite še: Gin tonik: skrivnosti za popolno mešanico

Fotografije: Nabrežje 15

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed