Slovenski festival vin: podarjamo 10 vstopnic

Lani smo se imeli vrhunsko na Slovenskem festivalu vin, zato letos kar ponavljamo shemo: vabimo vas, da si ga ogledate, okusite, vsrkate z nami. Za vas imamo iskano poslastico.

Zanimanje za delavnice na Slovenskem festivalu vin je veliko, lani so za nekatere prosta mesta pošla v pičlih 15 minutah, so nam povedali organizatorji, Proevent. Zato smo letos mesta za vas rezervirali. Če vas zanimajo avtohtone in udomačene sorte grozdja in vina – seveda ob vsem drugem, kar bo mogoče spoznati in pokusiti na tem velikem festivalu –, se lahko prijavite pri nas. Imamo petkrat po dve vstopnici, vljudno pa prosimo, da se prijavite samo tisti, ki zares nameravate priti, in pri tem že zdaj računajte, da je ob petkih v Ljubljani gneča. Če pritrjujete, potem pošljite prijavo, dogodek bo v Cankarjevem domu v četrtek in petek, 14. in 15. novembra, od 16. do 21. ure, delavnica, na kateri nas čakajo mesta, pa je v petek ob 18.30. Če vas ne bo, boste tako speljali mesto komu, ki bi si to zares želel doživeti.

Vodil bo somelje Valentin Bufolin

Lani smo si festival ogledali pod vodstvom someljeja Valentina Bufolina, ki je vodil posebej bralce OK. Med tako številnimi vinarji, letos jih je napovedanih okrog 150 s približno 500 vini, je vodstvo vedno dobrodošlo, sicer obiskovalec zlahka izgubi fokus. Bufolin bo z nami tudi letos, saj bo znova vodil delavnico. Skupaj s profesorico dr. Tatjano Košmerl z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani pa še eno: Košmerljeva je bila med drugim predsednica sedmerice, ki je ocenjevala 119 vzorcev, ki so se na letošnjem festivalu potegovali za uvrstitev med prve tri. In tudi te zmagovalce bodo predstavili na dveh delavnicah, tako v četrtek kot petek.

Najboljši so že znani

Največ vzorcev je bilo poslanih v kategoriji mirnih belih vin in tu je žirija najbolje ocenila chardonnay 2015 iz kleti Vina Jelenič iz okolice Kostanjevice na Krki, torej z Dolenjske. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila renski rizling (Vina Joannes, Boštjan Protner) in chardonnay Lanthieri (Vipava 1894). Na drugem mestu po zastopanosti so bila rdeča vina in tu je žirijo najbolj prepričala zvrst Fino rdeče 2015 iz vipavske kleti Ferjančič iz merlota, cabernet sauvignona in cabernet franca, s 15 vol. odstotki alkohola. Drugo in tretje mesto sta pripadla Moro Margeriti iz kleti Moro ter Planti rdeči (Posestvo Štokelj). In še dve kategoriji – peneča bela in rose vina. Med belimi je na 22. slovenskem festivalu vin najboljša Isteničeva penina Prestige extra brut 2013, pred dvema zlatima radgonskima peninama, na drugo mesto je komisija dala selection brut. Isteničevi so poslali tudi penino, ki je dobila največ točk med roseji: Gourmet rose brut 2015, sledita ji Joker Zara (Vino Kozinc) in suha zlata radgonska penina rose.

Kako sodelujete?

Pridite, vabimo vas tako iz Odprte kuhinje kot organizatorji. Mogoče se vam celo obrestuje. Eden od naših lanskih udeležencev letos že ves nasmejan vodi enega naših najljubših vinskih barov v prestolnici.

Resni kandidati lahko svojo prijavo oddate tako, da nam pišete na ok@delo.si.

Prijava naj vsebuje: ime in priimek, polni naslov in telefonsko številko, v zadevo pa vpišite Festival vin.

V četrtek, 14. 11. 2019, bomo ob 13. uri izžrebali pet sodelujočih in vsakemu podarili dve vstopnici.

Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri 22. Slovenski festival vin

1. Splošna določila

Organizator nagradne igre 22. Slovenski festival vin je s prilogo Odprta kuhinja podjetje Delo d.o.o. (Dunajska 5, 1509 Ljubljana) v sodelovanju s podjetjem Proevent d. o. o. (Dunajska cesta 10, 1000 Ljubljana).

Nagradna igra bo potekala od sobote, 9. novembra 2019, do vključno četrtka, 14. novembra 2019, do 13. ure.

Pravila nagradne igre (v nadaljevanju pravila) določajo postopke in pogoje, po katerih udeleženec sodeluje v nagradni igri 22. Slovenski festival vin. Veljavna pravila in pogoji sodelovanja so objavljeni na spletni strani odprtakuhinja.si in so dostopni na sedežu organizatorja (v marketingu) in partnerja.

2. Potek nagradne igre in žrebanje

V času nagradne igre 22. Slovenski festival vin bo v prilogi Odprta kuhinja (9. in 14. 11.), Slovenskih novicah (11. 11.) in Delu (12. 11.) objavljen oglas z elektronskim naslovom ok@delo.si, kjer lahko bralci oddajo e-prijavo, ki mora vsebovati ime in priimek, polni naslov in telefonsko številko, v zadevo pa vpišejo Festival vin.

Med vsemi prijavljenimi jih bodo na sedežu organizatorja v četrtek, 14. 11. 2019, ob 13. uri izžrebali pet (5), vsak bo prejel dve vabili.

3. Sodelovanje v nagradni igri

V nagradni igri lahko sodelujejo polnoletne fizične osebe, rezidenti Republike Slovenije, ki se strinjajo s pogoji in pravili nagradne igre. V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni pri organizatorju igre in v podjetjih, ki kakor koli sodelujejo pri izvedbi igre. Enako velja tudi za njihove ožje družinske člane (zakonec oziroma oseba, s katero živi zaposleni v življenjski skupnosti, ki je po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v pravnih posledicah izenačena z zakonsko zvezo, otroci oziroma posvojenci, vnuki, bratje in sestre ter starši oziroma posvojitelji zaposlenega).

4. Objava nagrajencev

Nagrajenci bodo o žrebu obveščeni po telefonu še isti dan, 14. 11. Njihova imena bodo objavljena na spletni strani odprtakuhinja.si in v tiskani prilogi Odprta kuhinja 23. 11. in 28. 11.

5. Nagrada in njen prevzem

Organizator nagradne igre bo petim (5) naključno izžrebanim podelil deset (10) vabil:

vsak od petih bo prejel dve vabili na 22. Slovenski festival vin, ki bo v Cankarjevem domu 14. in 15. novembra 2019.

Nagrada velja izključno za petek, 15. novembra 2019, in vključuje tudi delavnico Avtohtone in udomačene slovenske sorte vin.

Nagrajenci prevzamejo nagrado z osebnim dokumentom na blagajni Cankarjevega doma. Zapestnica, ki jo prejmejo, velja za obisk festivala celega dne od 16. ure do 21. ure. Obvezno pa se morajo udeležiti delavnice, ki bo ob 18.30 v predavalnici M1 in bo trajala eno uro.

Na delavnici je možna prisotnost novinarjev in fotografov, zato obstaja možnost fotografiranja in objave fotografije v Odprti kuhinji 23. 11. in 28. 11. ter na spletni strani odprtakuhinja.si.

6. Ostali stroški ob prevzemu nagrade

Akontacijo dohodnine, povezano z izplačilom denarnih nagrad, v celoti nosi organizator nagradne igre.

Za dobitke v nagradni igri (v naravi in denarju), katerih bruto vrednost presega 42 EUR, obračuna in plača akontacijo dohodnine organizator.

Nagrajenci, katerih nagrade presegajo vrednost 42 EUR, bodo s strani organizatorja nagradne igre na svoj e-naslov prejeli dopis, v katerem bo razložen postopek pridobitve in prevzema nagrade. Dopisu bo priložena izjava, ki naj jo nagrajenci izpolnjeno in podpisano pošljejo na naslov naveden v dopisu.

Izjava vsebuje naslednje podatke: ime in priimek, naslov, poštno številko in pošto ter davčno številko, v primeru denarnega dobitka pa tudi transakcijski račun. Če soorganizator v 5 dneh po oddaji tega dopisa ne prejme podpisane in izpolnjene izjave, šteje, da je nagrajenec odstopil od prevzema nagrade.

Organizator nagradne igre ob koncu leta obvesti prejemnika o višini prejetih nagrad za dohodninsko napoved za leto 2019.

Organizator si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če ugotovi, da je udeleženec v igri sodeloval v nasprotju s temi pravili.

7. Zasebnost in varstvo podatkov

S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči dovoli podjetju Delo d.o.o., da se, če je izžreban, njegovi podatki, to so ime, priimek, kraj, objavijo v prilogi Odprta kuhinja in na spletni strani odprtakuhinja.si.

Organizator akcije se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter da jih ne bo posredoval tretjim osebam.

S podpisom in oddajo prijave na elektronskem naslovu ok@delo.si sodelujoči izrazi strinjanje, da sodeluje v nagradni igri.

Za izvedbo nagradne igre bo Delo d.o.o., Dunajska 5, Ljubljana, vaše posredovane osebne podatke obdelovalo v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo obdelovali zgolj toliko časa, kolikor je potrebno za dosego namena, za katerega so bili zbrani. V primeru izvedbe nagradne igre bo to vse do njenega zaključka, osebne podatke nagrajencev pa v skladu z zakonodajo z davčnega področja.

Vaši osebni podatki se ne posredujejo nikamor. V stik z njimi bodo prišli le pogodbeni obdelovalci pri obdelavi, vendar morajo spoštovati pravila in zahteve Dela d.o.o. za ustrezno obdelavo osebnih podatkov.

Če želite od nas dobiti kakršne koli informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov, kot npr. vpogled, izvesti morebitni popravek ali izbris, prenos, omejiti obdelavo podatkov ali obdelavi ugovarjati, nam to lahko sporočite s spletnim obrazcem na https://info.delo.si/gdprsoglasje ali pisno na naslov Delo d.o.o., Dunajska 5, Ljubljana. Na vašo zahtevo bomo odgovorili kar najhitreje, vsekakor pa ne kasneje, kot je dovoljeno. Če ne boste zadovoljni z našimi odgovori v zvezi z vašimi pravicami glede varstva osebnih podatkov, imate možnost vložiti pritožbo pri nadzornem organu, ki je informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, 01 230 97 30 in gp.ip@ip-rs.si.

Organizator si pridržuje pravico, da v medijih objavi imena nagrajencev in fotografije ter posnetke morebitnega prevzema nagrad. Za objavo imen, fotografij in posnetkov prevzema v medijih ter za sodelovanje na javnem dogodku organizatorju nagrajencem ni treba plačati.

8. Pritožbe

Pogoj za sodelovanje je, da se sodelujoči strinjajo s pravili nagradne igre. Šteje se, da sodelujoči z odločitvijo za sodelovanje sprejme vse pogoje v zvezi z akcijo.

Vse pritožbe in reklamacije glede organizacije nagradne igre rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator nagradne igre zavezuje, da jih bo odpravil v zakonsko določenem roku in o tem obvestil udeleženca.

9. Kršitve pravilnika

Morebitne napake v delu in pri izvedbi akcije bo komisija reševala pravočasno in v skladu z dobrimi poslovnimi navadami. Pri hujši kršitvi tega pravilnika lahko komisija razveljavi del ali celotno akcijo in jo z ustreznimi popravki ponovi.

Organizatorjeva odločitev glede vseh zadev je dokončna in je ni mogoče spremeniti.

10. Spremembe pravil

Organizator nagradne igre lahko spremeni ta pravila, če to zahtevajo tehnični ali komercialni vzroki ali vzroki na strani javnosti.

Organizator nagradne igre bo o vseh spremembah in novostih obveščal udeležence z objavami na spletni strani odprtakuhinja.si.

Ljubljana, 8. november 2019

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed