Kulinarika na spletu: 106-letna Indijka, ki je s karijem postala zvezda youtuba

Nihče ne kuha bolje od babic. V njihovih jedeh in do popolnosti dovršenih kuharskih gestah je nekaj čarobnega. Prav ta avtentičnost stare šole je slavo pred kratkim prinesla tudi 106-letni Indijki Mastamanni.

Mastamanna se je javnosti predstavila pred dobrim letom, ko jo je v eno izmed svojih gurmanskih epizod na youtubu povabil njen vnuk. Skupaj sta pripravila piščanca, kuhanega v posodi iz lubenice, video pa je kmalu postal viralen. Ženica je nato začela s pomočjo pravnuka ustvarjati svoj kanal na youtubu, kjer zdaj razkriva skrivnosti tradicionalne indijske kuhinje, doslej pa je pridobila že skoraj 9 milijonov sledilcev, kar je tako kot njena starost zagotovo nadvse častitljiva številka.

V enem izmed videov gledalcem zaupa tudi svojo življenjsko zgodbo. Videti je, da ima za seboj dolgo kulinarično zgodbo, saj je med drugim dolga leta poveljevala kuhinji v sinovem hotelu.

Posnetki so navdušili in ganili svet, komentarji dežujejo od povsod. In kako se torej pripravi avtentični indijski kari masala ter speče emujevo jajce? Čarobne recepte si lahko ogledate na njenem kanalu Country Food, kjer z gurmanskimi pripetljaji razveseljuje enkrat na mesec.

Kaj pa vi, ste kdaj razmišljali, da bi svoje kulinarične podvige pokazali svetu?

Vir naslovne fotografije YouTube

Preverite še: Sam svoj mojster mlečnih dobrot

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.