Pet strašnih trikov za noč čarovnic

Zbrali smo pet idej, pet smešno preprostih trikov, ki so povezani s kuhinjo in kuharskimi sestavinami.

Saj ne, da bi se prav resno ukvarjali s tem praznikom, ampak včasih kakšna priložnost za hecanje tudi pride prav. Zbrali smo pet idej, pet smešno preprostih trikov, ki so povezani s kuhinjo in kuharskimi sestavinami in s katerimi lahko celo v zadnjem hipu, če ne boste zdržali pritiska okolice, sedete na vlak noči čarovnic. Ne boste sami v kupeju, kar dobro smo se je že navzeli.

Priporočamo še: Domislice: strašni zajtrki za noč čarovnic

1. Mandarine kot buče

Vam ni prišlo na misel, ne, čeprav oblika tega ljubkega agruma kar kliče po povezovanju z bučo? Ampak, kako otročje preprost trik: potrebujete samo alkoholni flomaster in nekaj stebel zelene ali podobne zelenjave, ki bo nadomestila pecelj. Edina investicija v to sezonsko okrasitev bo kilogram mandarin.

2. Veseli pošastkoti v kozarcu

Še ena ideja, za katero ne bi mogli reči, da je zahtevna, res pa je, da bo potrebnega nekaj kuharskega dela: taki kozarčki (vidite, kako simpatičen nasmeh imajo?) so zlahka »izvedljivi«. Potrebujete kremni sir in maskarpone, ki ju umešate v enakih razmerjih, dodate nekaj tanko naribane pomarančne lupinice, sladkor v prahu in, za odrasle, žlico ali dve, odvisno od količine sira, katerega koli likerja, ki ima okus po pomarančah. Za otroke seveda uporabite pomarančni sok. Za barvo lahko kombinirate tudi z bučnim pirejem. Vse skupaj zmešate in nadevate v kozarce: spodaj plast pomarančnega sira, vmes plast nadrobljenega čokoladnega biskvita ali, še lažje, čokoladnih keksov, na vrhu znova sir. In potem samo še oči: to so, seveda, penice, ki jih včasih pečemo nad tabornim ognjem, s kančkom čokolade. Seveda pa bodo dovolj dobri vsi bonboni, za katere se vam zdi, da se bodo podali zraven.

3 Reciklirani zobje

To pa je ideja za tiste, ki so kdaj poskušali biti vampirji za maškare, potem pa ugotovili, da je plastično protezo pravzaprav težko obdržati v ustih, saj ponavadi izskoči takoj, ko jih odpreš. Manjša buča (v tem času jih je dovolj na voljo, da si eno lahko privoščimo za tako šalo), jo bo lažje zadržala, pa še v dlesni je ne bo žulila, kar je bil verjetno glavni razlog, da je vampirska proteza zapuščena obležala nekje v stanovanju.

4. Duhci iz banan

Priznajte, da vam je všeč preprost, hkrati pa učinkovit videz te ideje za noč čarovnic: nekaj banan narežite na polovico in jim z nekaj stopljenega čokoladnega obliva narišite izmozgane obraze, kakršne Hollywood in otroške knjige pripisujejo tisti bolj domačnim duhovom.

5. Ena za odrasle

Tudi za (verjetno pretežno) moške imamo nekaj: kako si dobro ohladite pivo? Tako, da izrežete veliko muškatno bučo, jo za spremembo nadevate z ledom in postavite na mizo. Odrasli del omizja bo vesel.

Priporočamo še: Koktajli: krvavi daiquiri v Hemingwayevi lobanji

Priporočamo: Kranjska gibanica s kislim zeljem

Fotografije: Shuttertsock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana