Odprta Kuhinja

7 načinov za zvijanje palačink

Foto: Wirestock/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Najverjetneje imamo kar vsi to navado, da jih preprosto zvijemo z enega konca do drugega. Različnim nadevom pa se bodo podale še druge oblike.


Prav vsi smo nori na palačinke, še najbolj pa so nam pri srcu tanke in mehke, ki se kar topijo v ustih. Mimogrede, po tem receptu nam vedno uspejo. Še tople si včasih privoščimo kar tako, a nadevi so tisti, ki palačinke še dodatno izpopolnijo. Da pa se njihova vsebina kar najbolje zlekne, smo se ljubitelji po vsem svetu domislili različnih načinov zvijanja.

1. Zvijanje z enega konca na drugega


Način, ki je med nami najbolj razširjen. Palačinko tanko premažemo s sladkim ali slanim nadevom in jo zvijemo v nekakšno rulado. Takšna oblika je zelo primerna, da si palačinko privoščimo kar z rokami. Pri tem pa nikar ne pozabite spodviti spodnjega dela navzgor, da vam marmelada ne bo pricurljala na krožnik.

Foto: Wirestock/Getty Images
Foto: Wirestock/Getty Images

2. Prepognjene palačinke


Zelo preprosto, primerno za takrat, ko ima nadev večje koščke mesa ali zelenjave. Palačinko postavimo na krožnik, po sredini razporedimo nadev, tega pa prekrijemo z desnim in levim koncem palačinke.

Foto: harmoony/Getty Images
Foto: harmoony/Getty Images

3. Trikotnik


Oblika, ki je najbolj pogosta po gostilnah. Palačinko prepognemo na polovico, nato še enkrat po sredini. Obvezna, ko se lotimo tistih najbolj znamenitih francoskih palačink Suzette.
Recept: Božanske palačinke z maslenim pomarančnim prelivom

Foto: SMarina/Getty Images
Foto: SMarina/Getty Images

4. Paket


Ta nam pride prav, ko jed bogato nadevamo s slanim nadevom in jih pečemo v pečici. Nadev razporedimo po sredini, nato pa ga pokrijemo z vsemi štirimi konci palačinke.
Recept: Zapečene palačinke po mehiško

Foto: Tamara Ružič
Foto: Tamara Ružič

5. Mošnjiček


Zagotovo med bolj ljubkimi in izvirnimi idejami, ki poskrbi za presenečenje na krožniku. Zelo primerno za predjed iz palačink. Mošnjičke zavežemo kar z vejico drobnjaka ali blanširanim listom pora.

Foto: Anna_Shepulova/Getty Images
Foto: Anna_Shepulova/Getty Images

6. Burrito


Pri tem načinu palačinki malo zavijemo nasprotna roba proti sredini, nadaljujemo pa kot običajno. Prav tako popolna oblika za bogate nadeve in peko v pečici, tudi za paniranje.

Foto: Irina Taskova/Getty Images
Foto: Irina Taskova/Getty Images

7. Vrtnica


To pa je prava paša za oči. Zagotovo se najbolj obnese v sladkih različicah in klasične skutne palačinke predstavi v popolnoma novi luči. Se strinjate, kajne?
Recept: Skutne palačinke iz pečice: nov način za pripravo in oblikovanje, ki vas bo navdušil (VIDEO)

[caption id="attachment_379021" align="alignnone" width="1200"]
ni podpisa
ni podpisa
Foto: Jasmina Pirnar Krope[/caption]

Naslovna fotografija: Foto: Irina Taskova/Getty Images
Deloindom.si: 3 ideje za simpatične pogrinjke
Datum Objave: 24.5.2023 ob 08:05

Več iz te teme:

palačinkezvijanje palačink

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.