7 načinov za zvijanje palačink

Najverjetneje imamo kar vsi to navado, da jih preprosto zvijemo z enega konca do drugega. Različnim nadevom pa se bodo podale še druge oblike.

Prav vsi smo nori na palačinke, še najbolj pa so nam pri srcu tanke in mehke, ki se kar topijo v ustih. Mimogrede, po tem receptu nam vedno uspejo. Še tople si včasih privoščimo kar tako, a nadevi so tisti, ki palačinke še dodatno izpopolnijo. Da pa se njihova vsebina kar najbolje zlekne, smo se ljubitelji po vsem svetu domislili različnih načinov zvijanja.

1. Zvijanje z enega konca na drugega

Način, ki je med nami najbolj razširjen. Palačinko tanko premažemo s sladkim ali slanim nadevom in jo zvijemo v nekakšno rulado. Takšna oblika je zelo primerna, da si palačinko privoščimo kar z rokami. Pri tem pa nikar ne pozabite spodviti spodnjega dela navzgor, da vam marmelada ne bo pricurljala na krožnik.

Foto: Wirestock/Getty Images

2. Prepognjene palačinke

Zelo preprosto, primerno za takrat, ko ima nadev večje koščke mesa ali zelenjave. Palačinko postavimo na krožnik, po sredini razporedimo nadev, tega pa prekrijemo z desnim in levim koncem palačinke.

Foto: harmoony/Getty Images

3. Trikotnik

Oblika, ki je najbolj pogosta po gostilnah. Palačinko prepognemo na polovico, nato še enkrat po sredini. Obvezna, ko se lotimo tistih najbolj znamenitih francoskih palačink Suzette.

Recept: Božanske palačinke z maslenim pomarančnim prelivom
Foto: SMarina/Getty Images

4. Paket

Ta nam pride prav, ko jed bogato nadevamo s slanim nadevom in jih pečemo v pečici. Nadev razporedimo po sredini, nato pa ga pokrijemo z vsemi štirimi konci palačinke.

Recept: Zapečene palačinke po mehiško
Foto: Tamara Ružič

5. Mošnjiček

Zagotovo med bolj ljubkimi in izvirnimi idejami, ki poskrbi za presenečenje na krožniku. Zelo primerno za predjed iz palačink. Mošnjičke zavežemo kar z vejico drobnjaka ali blanširanim listom pora.

Foto: Anna_Shepulova/Getty Images

6. Burrito

Pri tem načinu palačinki malo zavijemo nasprotna roba proti sredini, nadaljujemo pa kot običajno. Prav tako popolna oblika za bogate nadeve in peko v pečici, tudi za paniranje.

Foto: Irina Taskova/Getty Images

7. Vrtnica

To pa je prava paša za oči. Zagotovo se najbolj obnese v sladkih različicah in klasične skutne palačinke predstavi v popolnoma novi luči. Se strinjate, kajne?

Recept: Skutne palačinke iz pečice: nov način za pripravo in oblikovanje, ki vas bo navdušil (VIDEO)
Foto: Jasmina Pirnar Krope

Naslovna fotografija: Foto: Irina Taskova/Getty Images

Deloindom.si: 3 ideje za simpatične pogrinjke
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana