Sedem okusov, ki se odlično ujemajo z rabarbaro

Rabarbara je trenutno v kulinarični modi, odlična pa ni le v družbi jagod.

Letos se zdi, da se svet kulinarike že celo pomlad vrti okoli bezga. Seveda lahko navdušenje nad omamno dišečimi cvetovi pripišemo predvsem kraljevi poroki, a trenutno je nadvse modna tudi veliko bolj pisana rabarbara.

O njenih zdravilnih učinkovinah in raznoliki uporabnosti lahko preberete tukaj, danes pa vam serviramo sedem živil, ki se odlično podajo k okusu rabarbare. Saj veste, s ščepcem navdiha je vsakodnevna kuhinja veliko bolj zabavna.

Sivka

Če je boste dodali preveč, bodo jedi s sivko spominjale na okus po milu, če pa jo boste dozirali pozorno, bo živilom na krožniku dodala čudovito cvetlično noto, tudi rabarbari.

Datlji

Presenetljiva kombinacija, ki je, če bolje pomislimo, nadvse pričakovana. Nasprotja se privlačijo in sladki lepljivi datlji se odlično podajo h kisli rabarbari.

Kardamom

Če ste do zdaj rabarbarino pito pripravljali s cimetom, ji tokrat dodajte še nekaj ščepcev kardamoma. Sladici boste tako priredili božanski preobrat, ki bo več kot navdušil.

Ingver

V sladki ali slani jedi, s pomočjo ingverja bo rabarbara še bolj okusna.

Kokos

Tudi v družbi koksa se rabarbara morda ne pojavlja velikokrat, za kar menimo, da je velika škoda. Tropska nota bo rabarbaro naredila še okusnejšo, poizkusite z zanimivo torto ali drobljencem.

Paradižnik

Paradižnikova omaka, juha ali enolončnica bo z malce rabarbare odličnega okusa. Ravno prav kisla.

Jagodičevje

Da se jagode in rabarbara odlično ujamejo ter dopolnjujejo v sladicah, že vemo, a rabarbara se prav tako dobro znajde v družbi borovnic, malin in robid.

Poizkusite še: Pet odličnih receptov z rabarbaro

Fotografija: Thinkstock
Vir: Kitchn.com

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana