Adijo avokado, to so najbolj trendi živila, ki jih bomo kupovali v prihajajočem letu

Avokado je v zadnjih letih postal tako popularno živilo, da so ga trgovci le s težavo vedno držali na zalogi.

Prav tako močna je bila evforija s kodrolistnim ohrovtom, pa goji jagodami, chia semeni in tako naprej. Tako kot v modi, tudi v prehrambeni industriji vladajo smernice, ki narekujejo način prehranjevanja večine potrošnikov in če vas zanima, katera živila bodo v trendu prihodnje leto, vsekakor preverite spodnji seznam.

Morska trava

Morsko zelenje postaja vse bolj prisotno na menijih vrhunskih restavracij in čeprav je bila sestavina dolgo domena japonske kuhinje, je danes prisotna tudi v drugih kulinaričnih sferah. Vse bolj priljubljena postaja tudi zaradi porasta veganstva in iskanja brezmesnih alternativ z veliko prehransko vrednostjo. Morsko travo že lahko kupite tudi v slovenskih večjih trgovinah.

Jackfruit

Rumeno sadje je že dolgo prisotno na azijskem trgu, zahodni svet pa ga spoznava bolj počasi. Zanj še nimamo slovenskega imena, saj ga boste redko našli na trgovskih policah. Njegova posebnost je meso, ki ima nadvse podobno strukturo mesu. Namesto slednjega jackfruit tako lahko uporabite v burgerju in podobnih jedeh, kjer bi sicer zaužili mleto meso.

Buče

Buče v Sloveniji dobro poznamo, a v zadnjem času so postale precej bolj priljubljene kot nekoč. Rumeno živilo ima sicer že samo po sebi močan okus, odlično pa se poda tudi k mnogim drugim sestavinam. To jesen bomo še posebej oboževali manjše različice maslenih buč, katerih posebnost je še močnejši in izrazitejši okus kot pri njihovih večjih sorodnicah.

Gobe

Gobe se bodo zaradi preproste in nezahtevne pridelave vse bolj pogosto znašle na naših krožnikih. Pa ne le v juhi in omakah. Šitake, marele, jurčki in podobne sorte bodo glavna zvezda obrokov predvsem zaradi njihove bogate vsebnosti vitamina D.

Fotografija: Getty Images

Preverite še: Klasična paradižnikova omaka, ki jo mora znati skuhati prav vsak
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana