Devet tržnic po svetu, zaradi katerih je vredno potovati

Pravi gurmani na potovanjih odkrivajo tudi okuse, tiste najbolj pristne in lokalne pa najdemo na mestnih tržnicah.

Kulturno identiteto posamezne države lahko spoznavamo tudi s kulinariko. Ta je velik pokazatelj načina življenja in običajev lokalcev destinacije, ki jo obiščemo. A nove jedi ne doživimo le v restavracijah. Prave zakladnice okusov so tržnice, kjer se lahko med stojnicami podate na avtentično kulinarično raziskovanje. Od začimb do sadja, pa mesnin in morskih sadežev.

Obiskati tržnico je, sploh če ste ljubitelj okušanja novih jedi, obvezno v vsakem mestu, nekatere tržnice po svetu pa so tako zanimive, da so same po sebi postale kultna znamenitost mesta. Spodaj nizamo seznam takšnih tržnic, zaradi katerih je vredno sesti na letalo.

La Boqueria, Barcelona, Španija

La Boqueria v Barceloni je prav posebna izkušnja. Sprehod med stojnicami, ki se šibijo pod litri smutijev iz tropskega sadja, katalonskimi slaščicami in suhimi mesninami, se boste naužili toliko vonjev in okusov, da vam kasneje sploh ne bo treba na kosilo.

Mercato Testaccio, Rim, Italija

Italijanska kuhinja temelji na pozornem izboru dobrih surovin in italijanski chefi prisegajo na lokalne sestavine. Slednje boste seveda našli na rimski tržnici, kjer morate nujno poizkusiti domač pesto, burrato in sušene paradižnike.

Nishiki Market, Kyoto, Japonska

Tržnica v Kyotu slovi po neverjetni izbiri morskih dobrot. Prav vsaka stojnica vam ponuja majhne vzorčne grižljaje, kjer boste lahko okusili, kaj odgovarja vašim brbončicam.

Marché Jean-Talon, Montreal, Kanada

Tržnica, ki stoji v srcu okrožja Little Italy, je znana po pestri izbiri svežega sadja in zelenjave. Obisk priporočamo v obdobju med junijem in oktobrom, ko so okoliške ceste zaprte za promet in boste lahko v miru uživali v novih okusih.

Torvehallerne, Copenhagen, Danska

Na kopenhagenski tržnici se boste težko uprli stojnicam s posebno kavo in delikatesnimi čokoladami. V sklopu tržnice pa lahko najdete tudi mnoge majhne restavacije z jedmi z vsega sveta, kjer se boste izjemno dobro nasitili.

Mercado Cardonal, Valparaiso, Čile

Tržnica v več nadstropjih je vsekakor vredna obiska, najbolj znamenita pa je druga etaža, kjer se nahajajo restavracije z lokalno morsko hrano.

Red Garden Food Paradise, Penang, Malezija

Že samo ime pove, da je malezijska tržnica pravi raj za foodie-je, najbolj pa zaživi v večernem in nočnem času, ko lahko poleg hrane uživate tudi v živi glasbi.

Spice Bazaar, Istanbul, Turčija

Ko se boste potikali po Istanbulu, nikakor ne zamudite obiska tržnice začimb. Navdušili vas bodo vonji, predvsem pa barve začimb z vsega sveta.

Mercado de San Telmo, Buenos Aires, Argentina

Tržnica stoji v najstarejšem delu mesta Buenos Airesa. Na stojnicah boste seveda našli sveže sadje in zelenjavo, tudi mesnine, nikakor pa ne smete zgrešiti choripána, slavnega argentinskega sendviča s klobaso, ki ga lokalci naravnost obožujejo.

Preberite še: Anuška Cerovšek Beltram: Na vsaki destinaciji lahko doživiš gurmansko razsvetljenje

Fotografije: Unsplash

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed