Dobili smo novo čokolado naravno rožnate barve

Naša življenja so ravnokar postala slajša in … bolj rožnata!

Le kaj bi brez čokolade, zveste sopotnice, ki sladka naša življenja. Naj bo bela, mlečna ali temna, v katerikoli obliki in barvi že od nekdaj tolaži strta srca ter razveseljuje ob vsemogočih praznikih, zametke te sladkarije naj bi namreč poznali že v obdobju pred našim štetjem. Pred kratkim pa je svet razveselila novica o novem revolucionarnem odkritju – četrti vrsti čokolade.

Barry Callebaut, globalni dobavitelj kakava in največji proizvajalec gourmet čokolade, je javnosti naznanil popolno novost. Gre za četrto vrsto čokolade, ki je, kot pravi podjetje, naravno rožnate barve. Črni, mlečni in beli se je tako pridružila čisto nova vrsta sladke tablice, ki pa ni le okusna, temveč je s svojim rožnatim videzom tudi popolnoma obnorela svet. Gre za revolucionarno novico, saj so pred tem nazadnje odkrili belo čokolado, in sicer pred 80 leti.

Rožnato čokolado so poimenovali ruby, saj je izdelana iz posebne istoimenske sorte kakavovih zrn, ki raste v Ekvadorju, Braziliji ter na obali Ivory. Nenavadna barva nastaja pri procesiranju te surovine, je za Bloomberg povedal Antoine de Saint-Affrique iz podjetja Barry Callebaut. Slednje je rožnata kakavova zrna odkrilo pred približno 13 leti ter se od takrat trudilo razviti čokolado, ki bi jo lahko predstavili svetu.

In okus?

Srečneži, ki so v testnih skupinah po svetu že lahko preizkusili novo čokolado, so navdušeni, sicer pa naj bi imela rožnata ruby popolnoma drugačen okus kot druge, že poznane čokolade. Slastna kremasta tablica namreč vsebuje sadno, borovničevo – jagodno noto, za katero predvidevajo, da ne bo obnorela le poznavalcev čokolade, temveč tudi širšo javnost, z rožnatim odtenkom pa stavijo predvsem na milenijsko generacijo, ki se v zadnjem času težko upre čemurkoli, kar je možno kupiti v milenijsko roza odtenku.

Če bo proizvodnja stekla po pričakovanjih, lahko rožnato čokolado na trgovskih policah pričakujemo še pred valentinovim, vsekakor pa komaj čakamo, da jo poizkusimo!

Fotografije: Reuters pictures

Preberite še: Preselimo se v prvi muzej sladoleda na svetu

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.