Dostava hrane in slovenski kuharji, ki poskrbijo za obrok

Od zaprtja restavracij je minilo že kar nekaj časa in če si v karanteni želite okusa zunanjega sveta, se lahko vsaj malce potolažite tako, da naročite dostavo.

Zaradi trenutnega stanja so se morali zapreti gostinski obrati. Kar nekaj restavracij, trgovin in drugih podjetij pa se je znašlo tako, da v času, ko v svojih prostorih ne morejo gostiti lačnih ust, hrano dostavljajo. Tako lahko tudi znotraj domačih štirih sten uživate v jedeh znanih slovenskih chefov in restavracij. Prav tako lahko naročite slovensko sadje in zelenjavo ter marsikatero drugo živilo, dostavljeno na vaš prag. Kdo dostavlja, torej?

No, dostava hrane na dom seveda ni nekaj, kar smo izumili v času epidemije. Zato velja omeniti dve podjetji, ki pri nas že lep čas skrbita za dostavo hrane na domove in v pisarne. Že dolgo poznamo Ehrano, slovenski portal z bogato ponudbo restavracij, katerih jedi lahko pripeljejo do vašega praga. Od pred nekaj mesecev pa je v Ljubljani dostavo možno naročiti tudi preko aplikacije Wolt, kjer lahko izbirate med široko paleto kulinaričnih ponudnikov. Obe podjetji v času krize delujeta, jedi katerih restavracij pa si v času krize lahko naročite na dom, preverite s klikom na link.

Najboljši slovenski chefi na domači mizi

Nedavno se je Woltovemu seznamu priključil tudi znani slovenski chef Jorg Zupan in na družbenih omrežjih oznanil, da od zdaj naprej na dom lahko naročimo specialitete iz njegovega Ateljeja. Tako lahko v vrhunsko pripravljenih jedeh (pa tudi sladoledu!) uživate za domačo jedilno mizo.

Za podobno potezo se je odločila tudi Ana Roš, ki se je kljub začasnemu zaprtju hiše Franko odločila, da bo s svojimi okusi še naprej razvajala svoje goste, ki pogrešajo njeno kuhinjo. V ta namen se je povezala z lokalnimi proizvajalci mleka in ustvarila linijo sirov, sladoleda in drugih mlečnih dobrot, ki jih lahko naročite preko portala Gajbica.si. V Mlekarni Planika pa si lahko lokalci privoščijo kruh z drožmi, ki ga v Hiši Franko peče Nataša Đurić.

Tukaj je še kuharski mojster Uroš Štefelin iz Vile Podvin, ki dostavlja v svoji okolici. Za petke in sobote pripelje večerne fokače in vsak dan poskrbi za dobra domača kosila. Priporočamo, da sledite njegovemu facebook profilu, da boste zares na tekočem.

Kuhinja Uroša Štefelina te dni ne miruje. (Foto: osebni arhiv)

Pice, burgerji in veganske jedi

Na splet se je preselila tudi Kucha, dom za semi-odgovorne hedoniste, kot svoj bistro označujejo njegovi zaposleni. Njihove veganske delikatese, lokalno pridelano zelenjavo, pa tudi jedi, lahko naročite preko Wolta.

Dostavlja tudi tudi restavracija Kaval. Pice, testenine ter druge dobrote lahko naročite na njihovi spletni strani ali preko telefona. Svoje izjemne pice in burgerje pa v času krize dostavlja še picerija Verace.

Sestavine

Če imate voljo in čas kuhati sami, pa lahko namesto gotovega kosila na dom naročite sestavine. Namesto, da skočite v Mercator, lahko Mercator skoči k vam in naročene artikle dostavi do vašega praga. Dostavljata tudi trgovca Spar in Hofer, v zadnjem času pa se je pojavilo nekaj drugih ponudnikov, ki namesto vas skočijo v trgovino. Eden izmed njih je čisto nov portal Preprosto.je, ki hrano v Ljubljani z okolico dostavi že naslednji dan!

Sveže sadje in zelenjava

Ko vam zmanjka vitaminov, se za dostavo sveže zelenjave in sadja obrnite na dostavljavca Zdravadostava.si in pa Gajbica.si. Slednja, kot smo že omenili zgoraj, dostavlja tudi dobrote Ane Roš ter kruh z drožmi, ki ga sicer strežejo v Hiši Franko. Odličen kruh pa lahko naročite tudi pri pekarni Osem, ki je svojo dostavo zaupala Leti Viliju. Ta pa vam v nuji brzinsko dostavi tudi marsikaj drugega!

Doprinesi.si

Povsem nov portal doprinesi.si združuje in brezplačno povezuje vse, ki stremijo k samooskrbi. Kot pravijo, omogočajo, da naročite sveže, dobre, domače, slovenske izdelke pri slovenskih kmetih, podjetnikih, domačih pridelovalcih in predelovalcih ter mnogih drugih. Nekateri bodo naročene izdelke dostavili do vaših vrat, kot je le najhitreje mogoče. To je mesto, kjer lahko svojo ponudbo oddate ali pa poiščete domače sestavine v vaši okolici.

Sladice

In zdaj, ko imamo na mizi kosilo, vitamine, kruh in vsa ostala živila, ki jih potrebujemo v karanteni, nam manjkajo le še sladice. Kar nekaj jih boste našli na Woltu in Ehrani, ker smo ravno pred veliko nočjo, katere praznovanje bo letos zaradi virusa nekoliko okrnjeno, velja izpostaviti slastne tortice v obliki velikonočnih jajc izpod rok Luke iz Luka”s patisserie. Te lahko v različnih barvah in okusih naročite preko telefona ali elektronske pošte.

Vsi ponudniki dostave v tem času zagotavljajo izjemno higiensko pazljivost ter se z živili rokujejo le v predpisani zaščitni opremi. Če pa smo zgoraj slučajno na koga pozabili, vas prijazno prosimo, da naš seznam dopolnite v komentarjih na naši facebook strani.

Preberite še: Pečemo z Anito Šumer: koraki do domačega kvasa za popolne hlebčke kruha

Fotografije: Getty Images, Instagram

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana