Gordon Ramsay: 4 pravila priprave najboljših umešanih jajc

Slavni chef pravi, da so tako narejena umešana jajca daleč pred vsemi.

Čeprav se zdi, da so umešana jajca nekaj najbolj preprostega na svetu, tudi pri tej jedi obstajajo številna pravila in triki. In kdo na svetu naredi najboljša? Ramsay, seveda. No, tako vsaj trdi sam.

1. Jajc nikoli ne začinite pred peko

Da boste tudi vi doma lahko pripravili jajca ‘za umret’, kot jim pravi znani chef, pa se morate seveda držati nekaterih njegovih pravil. Prvo pravilo, ki ga morate upoštevati je, da jajc nikakor ne začinite pred peko. Niti ščepca soli. Solni kristali bodo namreč razbili notranjo strukturo jajca in vse skupaj bo postalo zelo vodeno.

2. Jajc ne mešajte, dokler jih ne postavite na vročino

Drugo pravilo? Gordon Ramsay jajca ubije naravnost v ponev. A ta še ni postavljena na ogenj. Nato jim doda rezino ali dve masla. Jajc ne meša, dokler jih ne postavi na vročino. Ko ponev stoji na ognju, se do jajc prične obnašati kot do rižote, pravi. Mešati jo je namreč treba neprestano.

3. Izmenično izpostavljanje toploti

Tretje pravilo. Jajca izmenično izpostavljajte toploti. Po dobre pol minute mešanja, jih za nekaj sekund odstavite z ognja, nato jih postavite nazaj. Rezultat bosta puhasta struktura in kremast, maslen okus.

4. Dodatki pred postrežbo

Tik pred postrežbo. Ramsay jajcem doda še ščepec soli, nekaj zavojev na mlinčku s sveže mletim poprom in žličko kisle smetane. Najraje pa jih postreže še v družbi praženih gob in češnjevega paradižnika.

Odličen začetek dneva, kajne?

Priporočamo še: To je razlog, zakaj vroče ponve nikoli ne spirajte pod vodo
Na portalu Onaplus preberite: Vprašajte strokovnjaka: Sosedje nam grozijo
Na Mični priporočajo: Osnova ličenja: Vse se začne pri podlagi
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana