Gordon Ramsay: Tri pravila priprave umešanih jajc

Slavni chef pravi, da so tako umešana jajca najboljša.

Čeprav se zdi, da so umešana jajca nekaj najbolj preprostega na svetu, tudi pri tej jedi obstajajo številna pravila in triki. In kdo na svetu naredi najboljša? Ramsay, seveda. No, tako vsaj trdi sam.

Da boste tudi vi doma lahko pripravili jajca ‘za umret’, kot jim pravi znani chef, pa se morate seveda držati nekaterih njegovih pravil. Prvo pravilo, ki ga morate upoštevati je, da jajc nikakor ne začinite pred peko. Niti ščepca soli. Solni kristali bodo namreč razbili notranjo strukturo jajca in vse skupaj bo postalo zelo vodeno.

Drugo pravilo? Gordon Ramsay jajca ubije naravnost v ponev. A ta še ni postavljena na ogenj. Nato jim doda rezino ali dve masla. Jajc ne meša, dokler jih ne postavi na vročino. Ko ponev stoji na ognju, se do jajc prične obnašati kot do rižote, pravi. Mešati jo je namreč treba neprestano.

Tretje pravilo. Jajca izmenično izpostavljajte toploti. Po dobre pol minute mešanja, jih za nekaj sekund odstavite z ognja, nato jih postavite nazaj. Rezultat bosta puhasta struktura in kremast, maslen okus.

Tik pred postrežbo. Ramsay jajcem doda še ščepec soli, nekaj zavojev na mlinčku s sveže mletim poprom in žličko kisle smetane. Najraje pa jih postreže še v družbi praženih gob in češnjevega paradižnika.

Odličen začetek dneva, kajne?

Priporočamo še: Popolni cantuccini Nigelle Lawson
Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed