Hit poletja: Splet pravi, da je to najboljši preliv za sladoled

Kako najraje postrežete sladoled? Bi poizkusili tak preliv?

V teh vročih dneh se najbolj prileže kepica slastnega sladoleda. Ta je že sam po sebi nadvse okusen, še boljši pa je v družbi svežega sadja, piškotov in prelivov. Pri slednjih večinoma prisegamo na čokoladno in karamelno klasiko, tudi bučno olje obožujemo. In če se vam zadnja kombinacija zdi morda malce čudna, vas bo ta, ki je pred kratkim zaokrožila po spletu, popolnoma presenetila.

Ne boste verjeli!

Na kulinaričnem portalu The Kitchn namreč kot najbolj omamno in božansko sestavino za sladoledni preliv predlagajo nič drugega kot sojino omako! Prav ste prebrali, prav tisto, v katero sicer pomakamo sushi ali pa jo dodajamo drugim omakam.

Kombinacija je navdušila splet in hit tega poletja je tako postala kepica vaniljevega sladoleda s sojino polivko. Nepogrešljiv slan umami naj bi neverjetno poudaril okus vanilje, sploh burbonske. Če vam sol v kombinaciji s sladkim sladoledom ne diši, pa samo pomislite, kako lepo se ujame sladkoba sladic s slano karamelo!

Presenetljivi sladoledni preliv boste tako letošnje poletje velikokrat zasledili na instagramu in morda celo v kakšni restavraciji. Mi kombinacije zaenkrat še nismo preizkusili, a ji bomo gotovo dali možnost. Morda pa se nam odpre kakšno novo kulinarično obzorje. Kaj pa si o sojini omaki in sladoledu mislite vi? Sporočite nam v komentarjih na našem facebook profilu!

Fotografija: Getty Images

Preverite še: Navdušil vas bo ta najhitrejši način za pripravo najboljše limonade
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana