Jajca s pestom, za katerimi norijo milijoni spletnih uporabnikov

Družbena omrežja so ponovno preplavila jajca in seveda si ne moremo kaj, da ne bi tudi mi preverili ideje za zajtrk, ki je obnorel ljudi.

Karantenski časi so naša življenja pošteno spremenili: veliko časa smo preživeli doma, posledično še več v kuhinji. Spekli in skuhali smo marsikaj. Veliko bolj kreativni pa smo postali tudi pri pripravi zajtrkov. Marsikatero idejo smo dobili na družbenih omrežjih. Odkrili pa smo tudi tiktok, ki se je marsikdaj izkazal za odlično platformo, kjer lahko črpamo kulinarične in gospodinjske ideje.

Ravno s tiktoka pa prihaja tudi nov spletni trend priprave jajc, ki povzroča celo spremembe nakupovalnih navad ljudi po vsem svetu. Recept za jajca s pestom je na primer pri spletnem kulinaričnem trgovcu v Veliki Britaniji sprožil kar 108-odstotno povečanje povpraševanja po tej aromatični mešanici bazilike, pinjol in oljčnega olja, posnetek priprave pa si je na tem omrežju ogledalo več kot 120 milijonov spletnih uporabnikov. Obsesijo je sprožila dietetičarka Amy Wilichowski, ki je pesto priporočila kot primernejši od uporabe olja.

Trend je tako močan, da se mu je s svojo košarico sestavin pridružil celo Amazon Fresh.

Jajca s pestom

No, številke govorijo svoje in seveda so nas prepričale, da recept preizkusimo tudi mi. Jajca s pestom so obogatena različica jajc na oko, ki za zajtrk vedno teknejo. Namesto olja ali masla jih pripravimo na žlici pesta, kar jim doda odlično aromo, nato pa jih lahko postrežemo sama, na kruhu, ali pa opečencih z avokadom in kremnim sirom.

Postopek priprave si lahko ogledate v spodnjem videu, glede količin sestavin recepta pa ste lahko popolnoma sproščeni. Na vroči ponvi razmažete toliko pesta, kolikor vam srce poželi, nato pa jajca preprosto ubijete na vrh in jih spečete tako, kot ste vajeni. Priporočamo, da izberete zares dober pesto, saj bo ta botroval tako najboljšemu okusu kot tudi lepi prezentaciji. Takšen spomladanski zajtrk bo prava paša za oči, sploh, če ga boste postregli na opečenem kruhu s svojimi najljubšimi dodatki. Tudi na testeninah se prileže. Ali pa na zrezku.

Preizkusite še: Tiktok hit testenine s feto, ki jih vsi kuhajo

Fotografija: Zoryanchik/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana