To je nasvet Nigelle Lawson, ki izboljša vsak hlebec kruha

Prav vsakič, ko ga znova zamesimo, je kruh lahko še boljši od prejšnjega, se strinjate?

Sploh, če ustaljeni recept vsakič dopolnimo še s kakšnim novim kulinaričnim trikom. In tudi danes imamo za vas pripravljenega novega, ne glede na to, da smo že mislili, da smo o peki kruha povedali že vse. No, skoraj vse.

Tokrat smo izboljšavo recepta za kruh našli pri čudoviti Nigelli Lawson, katere kuhinjo izjemno cenimo. Njen trik je čisto preprost, primeren pa je prav za vsako štruco kruha, ne glede na to, po katerem receptu najraje posegate. Nigellin nasvet izboljšuje kruhovo teksturo in ga naredi bolj puhastega in rahlega. In ravno tega si vedno želimo, ko zarežemo v sveže pečen hlebec, kajne?

Čarobna voda, ki je ne smemo zavreči

Lawsonova je razkrila, da občutno spremembo pri receptu naredi škrobna vodo. Kar veliko smo že pisali o njej in zdaj že dobro vemo, da je po kuhanju testenin ali krompirja nikakor ne gre zavreči. Škrob, ki se pri kuhanju sprosti v vodo, je namreč v kuhinji vreden zlata. Škrobna voda nam bo pomagala zgostiti omake in juhe, umešana jajca so z njeno pomočjo bolj rahla, pa tudi druge jedi nam lahko pomaga izboljšati. Nigella pa nas je naučila, da lahko obogati tudi domači kruh.

In kakšno je njeno navodilo? Izjemno preprosto. Vsakič, ko pečemo kruh, običajno vodo enostavno zamenjamo s škrobno vodo. Ta je lahko mlačna, enako dobro pa se odreže tudi hladna. Vse ostalo v receptu pa naredimo enako kot sicer.

Vsakič, ko boste torej kuhali testenine ali krompir, vodo ne odlivajte v lijak, temveč jo shranite v kozarec ali steklenico. V hladilniku jo dobro zaprto lahko hranite do pet dni.

Preberite še: Tiktok hit testenine s feto, ki jih vsi kuhajo

Fotografija: Nadya Spetnitskaya/Unsplash

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana