To je razlog, zakaj morate vedno kuhati z leseno kuhalnico

To je razlog, zakaj morate vedno kuhati z leseno kuhalnico

Življenje je treba zajemati z veliko žlico, hrano, ki jo kuhate, pa z leseno.

Kadar kuhate, hrano gotovo tudi poizkusite, kajne? Tako najbolje veste, če je potrebno jedi dodati še malo soli ali popra. Prav tako ugotovite, če potrebujete še kakšno zelišče ali kapljo limonovega soka. Skratka, med kuhanjem ponavadi pograbimo prvi pripomoček, ki ga imamo pri roki. Pa naj gre za kuhalnico, spatulo ali leseno žlico.

Prav slednja pa je najbolj primerna za okušanje jedi. Razlog za njeno uporabo pa tiči v temperaturi. Ko namreč kuhate in želite na hitro poizkusiti jed v pripravi, se lahko močno opečete, vaše brbončice pa hrane tako ne bodo več dobro okušale.

Les in temperatura

Rešitev tako tiči v leseni žlici ali kuhalnici. Les namreč ne prevzame temperature in žlica se tako ne bo segrela. Vaš jezik bo tako na varnem, verjetno pa boste prihranili tudi marsikatero kletvico, ki bi vam sicer ušla. Seveda morate vseeno paziti, da se ne opečete z vročo omako, a tudi ta se bo na leseni žlici hitreje ohladila.

In če nimate lesene?

Tudi silikonska spatula ali plastična žlica bosta opravili svoje delo. Važno je le, da se izognete kovinam. Te vam namreč lahko dodobra popražijo vaše brbončice.

Fotografija: Getty Images

Preberite še: 10 najboljših receptov z bezgom
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed