Je to res najboljši način kuhanja krompirja?

Pri kuhanju krompirja se težko kaj zalomi. Ali pač?

V slovenski kulinariki je krompir zelo prisoten in pripravljamo ga na tisoč in en način. Te dni večkrat kot praženega pripravimo hladno krompirjevo solato, za kar pa seveda potrebujemo kuhan krompir. Pa veste, kako ga je najbolje skuhati?

Krompir sam po sebi nima močnega okusa, zato mu je treba pomagati. Predvsem ne smemo pozabiti na sol, ki poudari sicer nežno, a pomembno aromo krompirja. Nekaj ščepcev nikakor ne bo dovolj. Samo pomislite, koliko soli Italijani priporočajo za poudarek okusa testenin! Pri krompirju ni nič drugače. Našli smo trik, ki pravi, da bomo morali biti s soljo kar radodarni. Zelo radodarni.

Priporočamo še: Odlični krompirjevi polpeti

Kozarec soli?

V vodo, v kateri kuhamo krompir v oblicah, naj bi bilo za optimalen okus namreč najbolje dodati majhen kozarec oziroma skledico soli. Nikar se ne prestrašite, večina le te, ne bo vstopila v vaše telo, saj bo lonec zapustila takoj, ko boste vodo odlili v lijak. Močno koncentrirana solna raztopina pa bo bolje začinila krompir. Gomolji bodo namreč lahko vsrkali ravno pravšnjo količino soli. Še razmerje, da si boste bolje predstavljali: trem litrom vode dodajte približno 200 g morske soli.

Da bo vaša krompirjeva solata dolgočasna, se vam tako ni treba več bati. Ko boste namreč poizkusiti krompir skuhati na ta način, boste naravnost presenečeni, kako močan okus ima lahko ta multipraktičen gomolj. Tako vsaj ugotavljajo kuharji portala Bonapetit. Mi trika še nismo testirali, zato čakamo na vas. Javite nam ugotovitve 😉

Preberite še: Osvežilni napitki: 5 fantastičnih receptov, ki jih boste uporabljali vse poletje

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana