To je trend med prilogami letošnjih piknikov

Morda se vam zdi malce smešno, da se po trendih zgledujemo celo pri pripravi piknika. A nove ideje nikoli niso odveč, kajne?

Po vsakem deževju posije sonce in po mokrih tednih, ki so za nami, smo se ga še kako razveselili. Končno lahko začnemo sezono vrtnih piknikov ter se ob dobri hrani in pijači prijetno podružimo s tistimi, ki nam pomenijo največ.

Ker smo druženje v preteklih mesecih zares pogrešali, smo se odločili, da se za naslednji piknik zares potrudimo in pripravimo še kaj več kot le meso na žaru. Zato se danes osredotočamo na priloge in med njimi letos ena izmed sestavin zares izstopa. To je burrata, ki kar preplavlja kulinarične portale in družbena omrežja, saj je odlično dopolnilo za prav vsako poletno obloženo mizo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Cucina Belga (@la_cucina_belga)

Naj bo pisano in zabavno

Burrato lahko natrgamo in vmešamo v solate. Da bo vse skupaj še bolj zabavno, pa lahko pripravimo solatni bar, kjer si gostje lahko sami pomešajo odlične kombinacije in pri tem še malce preizkušajo svojo ustvarjalno kulinarično žilico. Ker je poletje pisano, naj bodo takšne tudi priloge. Priporočamo pa tudi, da ste pri izbiri sestavin kar se da izvirni.

Naj vam postrežemo z nekaj idejami. Že zjutraj pripravite solato iz kuhane pese in korenja, ki jo lahko začinite z medom, limonovim sokom in svežimi breskvami. Pripravite tudi skledo paradižnikov, kumar in bazilike, dodate pa lahko tudi še eno porcijo solate iz citrusov: zmešajte sočne pomaranče, rdečo čebulo in pistacije, na primer.

Skratka, solate naj do piknika počakajo v hladilniku, prav tako tudi kroglice burrate. Tik preden pridejo gostje, pa vse skupaj servirajte na mizo. Burrate lahko položite na vrh solat, lahko pa tudi posebej. Zraven pripravite še kozarec pesta, ki se k mocarelini sestri odlično poda, prav tako se gotovo nihče ne bo branil kakšne rezine pršuta ali pa žličke jagodne marmelade. Oh, in ne pozabite na kakšno bageto ali rustikalni kruh!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ascari Enoteca (@ascarienoteca)

 

Preberite še: 7 poletnih receptov z mocarelo in burrato

Fotografija: from_my_point_of_view/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed