Kaj bo dobrega v Okusih

Lepota življenja je tudi v spoznanju, da se vse, kar se začne, nekoč tudi konča. Silvestrovanje je fenomen, saj se z veseljem poslavljamo od starega leta in v isti sapi že nazdravljamo novemu. Konec dober, vse dobro.

Silvestrski jedilnik je najboljši, če ti ga kdo postreže, manj zanimivo pa je, če ga moraš pripraviti. Sproščena zabava za vse pomeni, da delo razdelite, predvsem pospravljanje kuhinje, jedi pa naj bodo takšne, da vsakdo najde na mizi vsaj eno najljubšo. Med silvestrske jedi nujno spada juha. Če ne prej, bo zanimiva enkrat po polnoči, v najboljšem primeru pa jo postrežete naslednji dan za kosilo. Da bi se leto začelo kar se da kreativno, je treba za juho izbrati nenavadno sestavino. Beba Splichal se je v Okusih odločila za belo juho s pastinakom.

Za vse ljubitelje testenin je recept za velike torteline z govejim bočnikom po milansko kot nalašč za vas. Za Okuse so jih pripravili v restavraciji Agli Amici v italijanskem Vidmu.

Za sladki recept pa smo izbrali madžarico in čokoladno-kokosovo potico z bučo in korenčkom. Srečno in dober tek!

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana