Kako shraniti krofe, da bodo dlje ostali sveži

Ni boljšega od sveže pečenega krofa, a kot ponavadi, smo jih tudi letos spekli preveč.

Ker jih pač ne moramo pojesti deset naenkrat, vsaj še enkrat toliko pa smo jih tudi že razdelili, nam ostane le še ena možnost. Da jih shranimo za prihodnje dni. A ker starih krofov nihče ne poje ravno z veseljem, je pomembno, da jih pravilno shranimo. Predlagamo nekaj rešitev, da bodo sladke kalorične bombice trajale dlje.

Plastika

Če želite, da bodo krofi okusni še naslednje jutro, jih shranite v neprodušno plastično vrečko ali posodo. Atmosfera jih bo obvarovala pred izsuševanjem in čez noč bodo ostali mehki in puhasti.

Zamrzovalnik

Če ste jih napekli toliko, da jih ne boste zmogli pojesti niti prihodnji dan, jih spakirajte v plastične vrečke in zamrznite. Ko bo pust že mimo, vam pa bo padel sladkor, vam bodo skrite zaloge prišle še kako prav. Le vzemite jih iz zamrzovalnika, razpakirajte in postavite v mikrovalovno pečico za 10 do 15 sekund. A pazite na jezik, marmelada je lahko peklensko vroča!

Opekač za tople sendviče

Če ste napekli takšne brez polnila, jih lahko uporabite kot bombico za sendvič. Razrežite jih na polovičke, vanje vstavite poljubno sendvič vsebino, pokrijte in popecite. Malce sladko, a zelo ameriško.

Preberite še: Pustni sfuzlanci

Fotografija: Thinkstock

Eva Natlačen
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed