Kako pravilno spečemo krvavice

Tako bodo zares hrustljavo zapečene.

Krvavice so pravzaprav že toplotno obdelane, za gurmanskih pridih pa jih pred uživanjem zapečemo v pečici. Ključno pri tem je, da se dovolj zapeče ovitek (naravno črevo), pri čemer dobimo zaželene senzorične lastnosti pečene krvavice.

Krvavice najlepše spečemo tako, da jih najprej nekajkrat prebodemo, postavimo na rešetko (podstavimo pekač, da ujame med peko izcejeno maščobo) in pečemo pri 200 ºC približno 45 minut. V tem času se črevo hrustljavo zapeče in sredica dovolj ogreje, da dobi ustrezen okus.

Maščobe pri tem načinu priprave ni treba dodajati, ker so krvavice dovolj mastne. Če uporabimo zamrznjene krvavice, jih pečemo dlje, tudi uro in 15 minut.

Če pečemo le eno krvavico, jo lahko damo v ponev na vročo maščobo (ali v teflonsko ponev) in med peko obračamo.

Preberite še:
Kako pravilno pripravimo pečenice
Kako pravilno skuhamo kranjsko klobaso

Naslovna fotografija: Thinkstock

 

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana