Odprta Kuhinja

Kako z maščobami?

Erik Črnigoj. Pri pripravi jedi in sladic uporabljamo zgolj maslo, kakavovo maslo in domače oljčno olje iz naših oljk na Belvederju. Margarine v naši kuhinji ni. Za ribe najraje uporabljamo oljčno olje, za cvrtje pa sončnično, ki ga menjavamo na dva dneva, drugih olj v naši kuhinji ne boste našli. Pri pripravi mesa vedno bolj posegamo tudi po domači svinjski masti, ki ni tako škodljiva, kot smo bili prepričani včasih, zato je tudi v naši kuhinji vedno bolj dobrodošla in cenjena. Dejstvo je, da da mesu poseben okus, kot ga ne more dati nobeno olje.
Odpri galerijo
A+   A-
Ste tudi vi že popolnoma zmedeni od nasprotujočih si informacij o maščobah? Preberite, kako jih uporabljajo kuharski mojstri.



Izbrano vrsto slovenskih kuharskih mojstrov, ki sestavljajo našo reprezentanco, smo postavili pred vprašanje: kakšen je njihov odnos do različnih maščob, ki se uporabljajo v kuhinji. V poplavi informacij je včasih namreč težko presoditi, kaj je prav in kaj ne. Njihove odgovore preverite v galeriji.

Pripravila: A. S. H.
Datum Objave: 29.6.2017 ob 17:06

Več iz te teme:

maščobe

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja