Kam na zdravo malico v Ljubljani?

Je bilo preveč velikonočnih dobrot?

Prazniki so za nami, poleg spominov, ki smo jih ustvarili v krogu družine in prijateljev, pa nas na obilne zajtrke in kosila opominja tudi občutek polnega trebuha. Dobrotam iz velikonočnih košaric se je pač težko upreti, kajne?

No, čeprav se je z veliko nočjo post uradno zaključil, se marsikdo po praznikih odloči začeti s spomladanski detoksom, ki je tudi odličen uvodnik v predpoletne diete. A ker smo že ugotovili, da se je diet težko držati, še posebej, če se cele dneve ubadamo s službenimi obveznostmi, je dobro, da pazimo vsaj, kaj si privoščimo za posamezne obroke.

Zdrave malice so odličen začetek, a če nimate časa, da bi si jih pripravili doma in vzeli s seboj v pisarno, je nadvse koristno poznati okoliške lokale, kjer lahko na hitro prigriznete nekaj zdravega. V Ljubljani je na srečo takšnih kar nekaj, zato smo spodaj zbrali nekaj novih in nekaj že znanih kulinaričnih kotičkov, kjer vas bodo razvajali z okusnimi in zdravimi grižljaji.

Bife

Brez skrbi, ne gre za navaden bife. V novo odprtem lokalu, ki ga najdete na Rimski cesti 2, vas že na vratih pozdravijo s sloganom »Sočna plat solat«. Tukaj se lahko pohvalijo z nadvse okusnimi in raznolikimi solatami, ki niti približno ne pomenijo nekaj zelenih listov s polivko. Izbira je pestra, solate pa lahko odnesete s seboj ali pa jih pomalicate v prijetnem butičnem ambientu.

Tink superfood cafe

Tink superfood cafe na Tavčarjevi 4 se lahko pohvali z instagramabilnim ambientom in nadvse lično postrežbo, ki kar kliče po fotografiji. Zdravi obroki, med katerimi vas bodo gotovo navdušili avokado toasti, slastne acai skledice, smutiji in sestavljene solate, so pripravljeni tako, da bodo nasitili vaše brbončice, želodec in oči.

Bazilika

Že dobro znan koncept bistrojev, ki jih najdete na Miklošičevi, dveh lokacijah Prešernove in pri Križankah, vsako sezono poleg stalne ponudbe izjemno okusnih slanih pit navdušuje tudi z domiselnimi novostmi in inovativnimi sendviči ter odličnimi sladicami in sladoledom. Na kakšen način v lokalu pripravljajo slastne pavlove, lahko preverite tukaj.

Barbarella

Tudi Barbarella se je po uspehu pod ljubljanskimi Plečnikovimi arkadami razširila na še eno lokacijo. V njenem Juicebaru ob Slovenski cesti strežejo dnevne malice, kjer ni bojazni, da zase ne bi kaj našli tudi vegani in vegetarijanci. Juhice, solate, pite, smutije ter sendviče in, da ne pozabimo, odličen bananov kruh, pa lahko odnesete tudi s seboj.

Veganika

Veganiko boste našli na naslovu Komenskega ulica 30, v prijetnem ambientu pa lahko izbirate med pestro vegansko ponudbo. Od sladkih in slanih pit do dnevno pripravljenih svežih mineštric in enolončnic. Pa brez strahu, tudi nevegani boste nadvse uživali v okusnih jedeh!

Presnica

Prikupen mali lokal najdete na Prešernovem trgu 2, postregli pa vam bodo z odlično kavo, smutiji, v pečici pečenimi zdravimi krofi in še marsikaterim prigrizkom, ki ga lahko vzamete s seboj. Presnica je pravzaprav tudi trgovinica, kjer ponujajo domače marmelade in druge namaze ter zdrave izdelke lokalnih proizvajalcev.

Fotografije: Getty Images

Preverite še: Brunch v mestu: Barbarella
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana