Kdo je slaščičarka, ki je spekla poročno torto Meghan in Harryju (VIDEO)

Jamie Oliver jo je razglasil za svojo najljubšo tortopekarico na svetu.

Torta leta, ki je in še bo zagotovo požela največ pozornosti sladkosnede javnosti, je nastala v eni najbolj priljubljenih in trendovskih londonskih slaščičarn Violet Cake, kjer sladice in slaščice nastajajo iz organiskih in nerafiniranih sestavin. Za zunanjim umazanobelim pročeljem nezanimive hiše v vzhodnem predelu Londona se skriva butična in rustikalno opremljena kavarna, polna prikupnih ter na oko privlačnih dobrot v domačnem stilu, ki jih ustvarja Claire Ptak. Poleg zavidanja vrednega slaščičarskega znanja je prisrčna Claire poznana tudi kot kulinarična piska (Observer Food Monthly, The Guardian, Vogue and Opening Ceremony), stilistka hrane, ki zna razviti odlične recepte. Da ji je čast ustvariti eno najpomembnejših receptur v njenem življenju zaupala ravno Meghan Markle, pa ni naključje. Vojvodinja Sussekška jo je pred leti namreč povabila na intervju za njen blog The Tig, piše Delish, imata pa še dve skupni točki. Obe sta iz Kalifornije in, ko gre za hrano, delita iste nazore: poznati je treba izvor hrane, pridelana mora biti trajnostno, sezonsko, biti pa mora tudi okusna.

Ptakova je avtorica štirih kuharskih knjig, zelo priljubljena pa je prav izdaja z naslovom The Violet Bakery Cookbook, v kateri deli tudi recepte iz svoje slaščičarne. Naročite jo lahko tukaj.

Odraščala je na podeželju, kjer je imela vedno na voljo sveže sadje in domače sestavine, prav to pa še vedno predstavlja izhodišče njenih slaščic. Znanje je črpala že od svoje mame in babice, saj sta bili obe izvrstni slaščičarki. V London jo je pripeljala ljubezen, mož pa je tisti, ki jo je spodbudil, da je odprla svojo slaščičarno, v katero danes rada zaide tudi londonska smetana, med drugimi Nigella Lawson in Jamie Oliver.

 

Spomnimo: Claire Ptak kraljevemu paru ni ustvarila klasične večnadstropne torte, kajti ta je bila razdeljena na več manjših tort. Prav tako se nista odločila za tradicionalno sadno torto: biskvit je bil prepojen z bezgovim sirupom, ki je poskrbel za pomladen cvetlični priokus, med plastmi pa se je skrival limonov curd, skuhan iz soka rumenih sadežev, ki so dozoreli na Amalfitski obali, so sporočili iz Kensingtonske palače. Premazana je bila s švicarsko masleno kremo z esenco bezga, krasilo pa jo je kar 150 svežih cvetov, ki rastejo v Angliji, med drugimi tudi potonike in vrtnice. Nastajala je pet dni, zanjo pa so porabili 200 limon, 500 jajc, 20 kilogramov moke, sladkorja in masla in 10 steklenic lokalnega bezgovega sirupa. Kako je torta nastajala, si lahko ogledate v spodnjem video prispevku.

 

 

Preberite še:

Tako se bo jedlo in pilo na poročni gostiji Meghan in Harryja
13 stogih pravil obedovanja na britanskem kraljevem dvoru

Naslovna fotografija: GettyImages

 

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana