Vegansko: Kuhane hruške

Božanska veganska sladica.Sestavine

Krema
– 100 g indijskih oreščkov
– 2 žlici agavinega sirupa
– vanilja v prahu
– cimet v prahu
Kuhane hruške
– 3 hruške
– 750 ml vode
– 80 g sladkorja
– cimetova palčka
– 10 žafranovih nitk
– 4 celi kardamomi
– 200 ml belega vina

Priprava

1. Indijske oreščke stresemo v stekleno posodo, prelijemo z vodo toliko, da so pokriti, ter pustimo namakati vsaj 8 ur.

2. Pomembno je, da izberemo pravilno velikost kozice; naj bo dovolj velika, da lahko hruške položimo na dno ležeče, ne pa bistveno večja, saj mora tekočina hruške prekriti.

3. V kozici zavremo vodo in sladkor. Dodamo cimetovo palčko, žafranove nitke, razprte kardamomove stroke in vino.

4. Hruške lepo olupimo, tako da ohranijo obliko. Pecelj pustimo na hruški. Položimo jih v kozico in na srednji temperaturi pokrito kuhamo približno 20 minut, da se popolnoma zmehčajo.

5. Odstavimo in počakamo, da se malo ohladijo.

6. Za kremo odcedimo indijske oreščke in jih zmiksamo v blenderju z agavinim sirupom in vaniljo v prahu. Po potrebi dodajamo vodo, vendar pazimo, da krema ostane gosta.

7. Ponudimo toplo ali ohlajeno v soku. Na krožnik nadevamo vaniljevo kremo, na njo položimo hruško, pokapljamo s sirupom, v katerem se je kuhala, ter posujemo s cimetom.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Pita s hruškami in marcipanovim polnilom

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana