Najboljši triki z jajci, ki so preplavili družbena omrežja

Čeprav smo mislili, da smo o jajcih prebrali že vse, nas na družbenih omrežjih vsake toliko preseneti nov trik.

Tokrat smo na kup zbrali tiste trike, ki so se nam zdeli najbolj uporabni, ko se trudimo z jajci narediti nekaj novega. Za takrat, ko v naglici pripravljamo zajtrk, malico ali večerjo.

Perfektna trdo kuhana jajca iz pečice

Najprej vam izdamo trik, kako do perfektnih trdo kuhanih jajc brez pomoči štedilnika. Pripravili jih bomo v pečici, potrebujemo pa le pekač za mafine. Voda v tem primeru ni potrebna, postopek pa je sledeč. V vsak prostorček pekača položite eno jajce in nato vse skupaj postavite v že ogreto pečico (165 stopinj Celzija) za 30 minut. Po pol ure jajca prestavite v posodo z ledeno mrzlo vodo in jih olupite. Vam je uspelo? Poročajte nam.

Najpreprostejše lupljenje

In ko smo ravno pri lupljenju: tudi tu obstaja trik, ki poenostavi to opravilo. Kuhano (ali v zgornjem primeru pečeno) jajce položite v skodelico, ki jo do polovice napolnite s hladno vodo. Skodelico nato prekrijete z roko in vse skupaj pretresete. Jajce se bo razbilo, lupina pa bo zdrsnila z beljaka. Najbolje pa je, da boste za vse skupaj potrebovali pičlih 10 sekund.

Odličen jajčni sendvič v nekaj sekundah

Zdaj, ko smo jajca skuhali, pa lahko iz njih pripravimo še odličen sendvič. Takšni z jajčnim namazom so nadvse priljubljeni na Nizozemskem, kjer se uvrščajo med ene najbolj priljubljenih zajtrkov in malic. Kako se jih lotiti?

V vrečko s patentom položimo nekaj olupljenih kuhanih jajc, majonezo in sesekljan drobnjak. Patent zapremo, nato pa z dlanmi zmečkamo vrečko z vsebino. S škarjami prerežemo rob vrečke, jajčni namaz iztisnemo med dve rezini kruha in postrežemo. Poskusite, takšni sendviči so menda res odlični.

Na našem portalu pa lahko najdete še kopico drugih trikov:
Tako bodo umešana jajca bolj kremasta brez dodatnih sestavin
Tako pripravljena jajca bodo postala vaš najljubši zajtrk
Preprost trik za popolna poširana jajca v večji količini

Fotografija: Gigngagi/Getty Images

 

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana