Najlepše slaščice, ki so jih za valentinovo pripravili slovenski slaščičarji

Pred nami je praznik zaljubljenih, mnogi pa mu pravijo tudi praznik čokolade. Vas zanima, kakšne slaščice so pripravili slovenski slaščičarji?

Dan se daljša, zjutraj pa nas že zbuja čivkanje ptičkov. Pomlad je že blizu, naznanjajo, prav tako tudi gregorjevo, slovenski praznik zaljubljenih, ki nastopi 12. marca. Še bližje, mesec prej, pa na koledarju kliče valentinovo, zaznamovano s pismi zaljubljencev, zmenki, vrtnicami, romantičnimi večerjami, srčki in čokolado.

Prav posebej pa so se v teh dneh potrudili tudi slovenski slaščičarji, ki so za ljubezenski praznik pripravili prav posebne slaščice. Izbrali smo tiste, ki se nam zdijo res nekaj posebnega.

Mična priporoča: Za ta seznam nam boste hvaležni: Slovenske ideje za valentinova darila

Le Mousse goose

Slaščičarka Lucija Vučak ustvarja pod znamko Le Mousse goose, kar bi lahko prevedli goska iz musa. Za letošnje valentinovo je pripravila čudovite zaljubljene torte z medvedki, srčkaste tortice in hrustljave princeske. Ne smemo pa pozabiti niti na paket z imenom valentinova večerja, kjer si lahko iz sladkih sestavin sami doma pripravite krasno sladico.

Bon Bon čokoladni atelje

Tudi Nika Svetec iz kamniškega čokoladnega ateljeja je za valentinovo poleg svojih čudovitih pralinejev ustvarila nekaj srčkastega. Pripravila je tematsko bombonjero v rožnatih in rdečih odtenkih, polnjeno s čisto posebnimi okusi.

Atelier Karim

V slaščičarskem ateljeju Karim so pripravili valentinove tortice. V svojo ponudbo pa so dodali še izjemno simpatične zaljubljene makrone okusov višnje, modre frankinje, vanilje z granatnim jabolkom, jagode in maline z rdečo vrtnico.

Sisters Kurtoš

Sladkosnedi sestri, ki pripravljata pregrešne »kurtoše«, sta zasnovali valentinov paket. Odlične lučke treh okusov, prelite z rožnato čokolado in čudovito okrašene. V teh dneh pa se že tradicionalno pri njima lahko posladkate tudi z njunim Valentinčkom.

Luka”s patisserie

Chef Luka pa iz Luka”s patisserie pa je za letošnji praznik zaljubljencev ustvaril čisto posebne sladke vrtnice in srčke. V prvih se skrivajo okusi vrtnice, bele čokolade in burbone, v drugih pa jagode in bela čokolada.


Preberite še: Izvrstni krofi po receptu Francija Planinca

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana