Najpogostejše napake pri kisanju zelja in repe

Nekateri za odličen rezultat prisegajo na luno, mi pa se predvsem skušamo izogniti spodnjim napakam.

Z domačim kisanjem repe in zelja se najbrž pri nas ukvarja več ljudi, kot jih ti vrtnini prideluje. Uspešnost kisanja uravnava cela vrsta dejavnikov, na mnoge lahko vplivamo sami, nekateri pa so odvisni od letine oziroma vremena med rastno sezono.

1. Če premalo solimo, je zelje premehko. Takšno je lahko tudi, če so temperature kisanja prenizke ali pa se nam zaradi slabega čiščenja in prisotnosti zraka v zelju na vrhu razvijejo plesni.

2. Preveč soljena zelje in repa sta pogosto žilasta, trda.

Nadaljujte z branjem na portalu Delo in dom tukaj.

Poskusite še naš recept za kisanje zelja v mikrokoličinah

Foto: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.