Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Se že kaj veselite?

Nina Vastl barva lepe tkanine za dom z naravnimi barvami. Mnoge od teh rastlin imate na krožniku, mi pa imamo v Odprti kuhinji tokrat dvojne recepte: Nina nam je pokazala, kako lahko nadležni japonski drasnik porabimo za omleto – ali pa z njim pobarvamo prtiček. Ali še bolje: kaj je od sebe sposobno dati bezgovo cvetje, potem, ko smo iz njega že pripravil sirup.

Slavki Ilich je letos sejanje paradižnikov povsem ušlo iz rok in ugotavlja, da jih ima zdaj povsod in so že vsi njeni prijatelji siti sadik, ki jih podarja. Da si je malo odpočila od dilem, kaj naj z njimi, se je podala po travnikih za prvimi resnimi ulovi in vam svetuje, kako pripravite pokalico in prve kukmake. Pa krasen recept za češnjev clafoutis ima.

Razdelali smo zmagovalno sladico letošnjega tekmovanje Tuševa zvezdica, Cankarjev praženec. Zdaj vemo, zakaj se maslo dodaja, preden ga natrgamo in tudi, kdaj v maso dodamo sneg.

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.
Preberite še: Češnjev kalcon

Fotografija: Thinkstock

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed