Napovednik: Kaj boste brali v Okusih

Nič ne ogreje premrlih rok tako kot pečen kostanj.

Tako kuharski mojstri kot ljubiteljski kuharji zdaj že dobro vemo, da se vse začne z dobro sestavino, kostanj pa je najboljši, ko je njegova sezona, torej zdaj. V Okusih, sobotni prilogi Slovenskih novic, najdete namige za pripravo teh jesenskih plodov. Najbolj okusni so pečeni na ognju, menijo mnogi. Taki imajo najboljši vonj in okus, pa še prsti so fino črni. Za vse tiste, ki raje uživajo v sladicah, pa je tu recept za kostanjevo tortico.

Beba Splichal je že veliko klasičnih receptov spreobrnila v veganske, ne da bi to škodilo okusu ali videzu, kar so večkrat priznali celo strastni vsejedci. Tokrat se je lotila veganiziranja recepta iz res klasične francoske kuhinje, ki temelji na maslu, smetani in mleku. Gre za znamenito jed iz tankih rezin krompirja, prepojenih s prelivom in zapečenih do skorjice. Nastala je čudovita zloženka iz pečice, med sestavinami ni ne mleka ne masla, navaden krompir pa je nadomeščen s sladkim.

Najboljša je še topla, a zelo dobra je tudi hladna, pravi o čebulni pogači Ana Tratnik, kuharica v družinski gostilni Tratnik na Raki v občini Krško, ki je z nami delila recept. Zvezda njihove kuhinje je raška č’bula. Ta se v jedeh povsem razpusti in jim daje poseben, bolj sladkast okus. Testo posujemo s prepraženo č’bulo, domačo slanino in ocvirki ter spečemo. Nato pa samo še predemo od užitka.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.
Preberite še: Prva štrukljarnica v Sloveniji je osvojila domača srca

Fotografija: Getty Images

 

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed