Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj boste ta vikend kuhali z Okusi

Odpri galerijo
A+   A-
Tokratni Okusi, priloga Slovenskih novic, je posebna, saj že diši po veliki noči. Kot vsi drugi je tudi največji in najpomembnejši krščanski praznik povezan s hrano, ki ima določeno simboliko: rdeči pirhi so kaplje Jezusove krvi, hren žeblji, potica trnjeva krona.



Jajca predstavljajo tudi ljubezen in prijateljstvo, zato ne preseneča, da se za velikonočno mizo vselej zbere vsa družina in prijatelji. Tako se ustvarjajo spomini, tisti najlepši, ko nas že vonj določene jedi vrne v preteklost , v otroštvo, mladost, prikliče staro mamo, dedka.

Tudi v uredništvu Okusov smo se spominjali tradicije in kuhali. Najprej šunko. Se sprašujete, kako jo skuhati, da bo zares okusna in sočna? Odgovor poiščite v Okusih. Pa še številne druge namige za pripravo šunke, zapisali smo tudi recept za tisto v testu.

Velike noči ni brez jajc, pirhov. Po tradiciji Slovenci pirhe najraje barvamo v rdeče in rumeno, rumenemu soncu v čast. Da imamo bujno domišljijo pri krašenju, dokazujemo vsako leto znova, v tokratnih Okusih ponujamo nekaj namigov za malce drugačno barvanje in krašenje, denimo s svilo ali koruznim zdrobom.

Kraljica velikončnih praznikov je vsekakor potica, orehova ne sme manjkati, za spremembo in popestritev praznično pogrnjene mize pa lahko naredite kokosovo. Vegetarijance in tiste, ki bi radi pojedli kaj lažjega, bomo razveselili s korenčkovo juho, šparglji v testu in polento s tapenado iz oliv ali pa z rižoto s šparglji.


Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

ni podpisa
ni podpisa
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 12.4.2019 ob 14:04

Več iz te teme:

velika noč

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja