Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj boste ta vikend kuhali z Okusi

Odpri galerijo
A+   A-
Prvi spomladanski vikend bomo kuhali ...



Nešteti spomini so povezani z vonjem, okusom, vonj po palačinkah nas vrne v otroštvo, okus pečenega jajčka obudi spomin na staro mamo, krofi prikličejo babico, kokosova potica prinese nasmejano mamo ... V Okusih pišemo o hrani za dušo, hrani, pripravljeni z ljubeznijo in strastjo.

Precej strasti premorejo vinarji, grozdje nežno božajo, negujejo z ljubeznijo, strastjo, spoštovanjem do narave. Vina so za prenekaterega največja strast, ki lepo zaokroži jed, smo prepričani v Okusih. In tudi pri kuhi ga radi uporabljamo, v njem lahko mariniramo in ga dodajamo jedem, mesnim in zelenjavnim, za poseben okus, piko nad i.

To ob koncu obeda postavi sladica. Pomlad je v deželi, težke mastne sladice so se umaknile puhastim, nežnim, sočnim. Sladkosnedi boste v tokratnih Okusih zagotovo našli kaj zase: sočen ananasov kolač, slastni zavitek, narastek ali pa medenjakove palačnike, slovensko-francoska kombinacija. Pa dober tek!

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

ni podpisa
ni podpisa


Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 25.3.2019 ob 08:03

Več iz te teme:

kuhinjaOkusi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja