Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji Okusov?

Odpri galerijo
A+   A-
Dišalo bo po …



V Okusih, ki so vsako soboto priloženi Slovenskim novicam, boste našli sedem jedi iz ljubljanske gostilne Jakob Franc. V kraljestvu krškopoljcev uporabijo prav vse, od rilca do repa.

Kako pripraviti zelenjavni krožnik, da bo okusen, nasiten in poln obrok? V naši rubriki Vege & eko je glavna zvezda brokoli. Kako ga pripraviti, da se ne bi razkuhal, saj to še poslabša njegov okus? Najlažje nadzorujemo čas kuhanja tako, da ga pripravljamo ločeno od ostalih sestavin. Beba Splichal ga je obdelala v soparilniku in ga vseskozi prebadala na najtrših delih, tako je ohranil barvo in strukturo. Za močnejši okus, ki potegne v drugo smer, je izbrala ocvirke in vročo smetano, oboje seveda v veganski različici. Po tem receptu o brokoliju ne boste več grdo govorili. Vsa temno zelena zelenjava je zdravilna, deluje kot detoks, torej razstruplja in poskrbi, da smo telesno bolj odporni.

V recept tedna smo postavili pašto, za sladkosnede pa napotke, kako narediti beljakov čips.
Več v Okusih, ki so vsako soboto priloženi Slovenskim novicam.

ni podpisa
ni podpisa


Fotografija: Unsplash/Max Delsid
Datum Objave: 23.11.2018 ob 14:11

Več iz te teme:

napovednikOkusi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja