Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji Okusov?

Odpri galerijo
A+   A-
V tem turobnem vremenu potrebujemo kraljevsko razvajanje.



Zakaj si ne bi konec tedna za zajtrk pripravili vafljev? Potrebujemo le poseben pekač, prav nič komplicirano testo in domišljijo. Dajmo si duška in jih obložimo z vsem, kar nam srce poželi, denimo z jagodičevjem ali drugim sadjem. V Okusih, ki so vsako soboto priloženi Slovenskim novicam, smo se odločili za banane in čokolado. Lahko jih prelijemo s smetano, grškim jogurtom in medom, nekaterim teknejo marmelado, jabolčno čežano ali kompotom.

Majhno in ocvrto, kaj je to, sprašuje Beba Splichal v vege & eko kotičku. Krokete lahko naredimo iz česar koli, le da svaljki stojijo skupaj, največkrat je osnova pretlačen krompir. Ne spreglejte recepta za krokete brez jajc.

Naš priljubljeni chef Igor Jagodic, ki ga je gastronomski vodnik Gault&Millau razglasil za chefa leta, je kuhal v Domu na Joštu, od koder je v dolino poslal recept za karamelizirano jabolko v vlečenem testu s karamelno omako. Na Joštu pa je nastal tudi naš tedenski jedilnik. Kuhal je komaj 19-letni Kristjan Lešnik. Ker je njegova velika strast tudi šport, je jedilnik pisan na kožo športnikom.

Kako kuhajo v italijanski restavraciji Mirje v Ljubljani? Okusojedce so navdušili avtohtoni okusi, polni sonca.
Več v Okusih, ki so vsako soboto priloženi Slovenskim novicam.

ni podpisa
ni podpisa
Datum Objave: 11.3.2019 ob 07:03

Več iz te teme:

napovednikOkusi

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja