Odprta Kuhinja

Nasvet Nigelle Lawson, zaradi katerega boste drobtine uporabljali drugače

Fotografija: daffodilred/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Obožujemo Nigello Lawson, njene kulinarične nasvete pa si vedno vzamemo k srcu.


Ko si na krožniku zaželimo domačnosti in udobja, posežemo po kuharskih knjigah Nigelle Lawson. Pred časom smo po njenem receptu pekli tudi ikonične breskvice, ki po Britankinih napotkih odlično uspejo. Tokrat pa smo na njenem Instagramu zasledili izjemno preprost recept za hitre testenine, ki so odličen obrok med tednom, ko nimamo na voljo veliko časa, da bi se vrteli po kuhinji.


Gre za preproste špagete s česnom, za katere poleg testenin in nekaj strokov potrebujemo le še poper, čilijeve kosmiče, limonov sok z lupinico, oljčno olje in drobtine. Ravno slednje naredijo jed prav posebej okusno. Ob receptu pa je Nigella razkrila še nasvet, kako poskrbeti, da jih imamo vedno pri roki. Navadno jih namreč hranimo v shrambi, shranjene v neprodušni posodi ali vrečki. Ker Lawsonova vedno skrbi, da v njeni kuhinji ne bi bilo zavrženih sestavin, pa se je domislila trika, kako shraniti star kruh. Dokler nam ne pride prav v jedeh, kakršne so zgornje testenine.

Kadar vam ostaja hlebec in ste opazili, da se je že dodobra osušil, ga razrežite na večje kose in jih v multipraktiku zmeljite v drobtine. Nato jih stresite v vrečko za zamrzovanje in zamrznite. Na ta način jih boste imeli vedno pri roki in jih boste lahko uporabili brez odmrzovanja. Vsakič, ko boste z njimi želeli popestriti testenine, zabeliti svaljke ali domače skutine cmoke dvigniti na višji nivo.

Odmrzovanje zares ni potrebno, le segrejete ponev in na maščobi prepražite zamrznjene drobtine. Po želji lahko dodate sladkor (za zabelo). V testeninah s česnom, kot jih pripravi Nigella, pa jih le prepražite na oljčnem olju. Dodate limonovo lupinico in počakate, da s ponve omamno zadišijo. Nato vse skupaj odstavite in drobtine stresete v posodico. Med tem pa na štedilniku testenine zabelite z oljčnim oljem, česnom in limonovim sokom.

V receptu kuharica opozarja, da nikar ne pozabite niti na vodo, v kateri ste kuhali pašto, saj boste na ta način zagotovili, da bo tekstura špagetov res kremasta. Na koncu jih potresite z aromatičnimi drobtinami in kosilo je na mizi. Pa dober tek!
Preberite še: Breskvice: kultni piškoti, kot jih pripravi Nigella Lawson (delo.si)

Fotografija: daffodilred/Getty Images
Datum Objave: 30.8.2022 ob 07:08

Več iz te teme:

drobtine

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.