Novi gurmanski kotički na Hrvaškem, ki jih morate obiskati še to poletje

Kulinarična ponudba na Hrvaškem je vse bolj pestra.

Nekateri ste svoj poletni dopust že zaključili, danes pa imamo nekaj za tiste, ki v kratkem nameravajo na Hrvaško. Na potovanjih kulinarika igra veliko vlogo in tudi pri sosedih ponujajo marsikatero specialiteto, vredno greha.

Nedavno se je na Hrvaškem odprlo mnogo novih lokalov, ki navdušujejo s šik ambientom in odlično kulinariko, da pa jih boste lažje našli, smo spodaj pripravili seznam, katerih nikakor ne smete spregledati.

Kinoteka, Split

Svoja vrata je letos odprla restavracija Kinoteka. Mojstri v njeni kuhinji spajajo azijsko in mediteransko kulinariko, nad morskimi jedmi, začinjenimi na popolnoma nov način, pa boste gotovo navdušeni.

Kava37, Hvar

V majhni kavni trgovinici na Hvaru pravijo, da je pri njih mogoče poizkusiti najboljšo kavo na Hrvaškem. Poizkusite, ali res ponujajo najboljši espresso, kar ste ga kdaj pili, navdušeni pa boste tudi nad minimalističnim arhitekturnim dizajnom.

Ledena baba, Zagreb

Čeprav gre le za majhen kiosk, ki stoji blizu zagrebške avtobusne postaje, bodo v fotogeničnem sladoledu uživale tako vaše brbončice kot Instagram sledilci, če se boste ljubko sladico odločili deliti z njimi.

Caperasa, Hvar

Hedonistična oaza z vrhunsko kulinariko se lahko pohvali z najlepšim razgledom na Hvaru, njena terasa z belimi stoli, majhnimi mizicami in udobnimi blazinami pa je naravnost čudovita.

Servus, Zagreb

V središču hrvaške prestolnice je svoja vrata nedavno odprl prvi butik s cmoki oziroma »knedli«. Na meniju nudijo izključno to domačo jed, ki jo pripravljajo na kar 12 načinov.

Daddy Cool, Split

Tudi izbor uličnih prigrizkov je letos v Splitu bolj pester. Odprl se je namreč Daddy Cool, kulinarični kotiček za takrat, ko si želite le nekaj na hitro prigrizniti, pri tem pa neizmerno uživati. Naj vam namignemo, da so gostje še posebej navdušeni nad njihovim falaflom ter solato s škampi in humusom.

Follow The Green ? #daddycoolsplit ??

A post shared by Daddy Cool (@daddycoolsplit) on

De Canavellis, Korčula

Če si na Korčuli letos zaželite fine dining izkušnje, naj vas napotimo v restavracijo De Canavellis. Najdete jo v starem delu mesta na čudoviti lokaciji, meni pa je poln svežih mediteranskih specialitet s poudarkom na sestavinah lokalnih pridelovalcev.

Poizkusite še: Torta s figami, medom in orehi

Fotografije: Arhiv restavracij, Instagram

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana