Odličen trik, kako poskrbeti, da hrana na pikniku ostane sveža dlje časa

Tokrat na tiktoku nismo zasledili novega recepta, temveč viralni trik, ki nam pomaga, da so solate na pikniku lepo ohlajene.

Kot smo pisali že včeraj, je sezona piknikov v polnem teku in predlagali smo, da se letošnje poletje še posebej potrudite s prilogami. Pripravili smo solate z burrato, danes pa pišemo o triku, ki bo slednje dlje časa ohranil sveže.

Saj veste, kaj se zgodi, ko priloge, ki jih na pikniku postrežemo ob žaru, postavimo na mizo. Postanejo tople in ne več tako okusne. A ugotovili smo, da se tej težavi lahko nadvse elegantno izognemo. Na tiktoku smo namreč zasledili briljanten trik, kako pripraviti hladilne posode iz aluminijastih pekačev, za katere v trgovini odštejete le evro ali dva.

Dama narejena hladilna posoda

Če želimo, da bodo solate ostale sveže, seveda potrebujemo led. A če bomo pod posodo solate postavili kocke, se bodo te kaj hitro stopile. Veliko bolje je torej, da solato hladi en sam kos ledu. V spodnjem posnetku si lahko ogledate, kako ga pripravimo.

@livingonlife101Food hack #entertaining #food #foodsafety #healthy #freshfood #lifehack #learnontiktok♬ Get On It – Clutch

Kot nas uči video, za eno serviranje potrebujemo dve pravokotni posodi iz aluminija. Te lahko kupimo skoraj v vsaki trgovini z živili, zanje pa ne bo treba odšteti veliko denarja. Morda jih imate že celo doma. Skratka v en pladenj do višine ene tretjine ali ene polovice natočite vodo. Večja kot bo kocka ledu, dlje bo doma izdelana hladilna posoda delovala. Nato jo čez noč postavite v zamrzovalnik in iz njega vzemite takrat, ko se bo voda spremenila v trden led.

V drugi prazni posodi pa pripravite solato. Ta naj čaka v hladilniku, dokler je ne boste postregli. Ko pridejo gostje, pa posodo s solato postavite na tisto z ledom. Preprosto, kajne?

Preberite še: To je trend med prilogami letošnjih piknikov

Fotografija: KucherAV/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed