Odličen in zdrav prigrizek za kratkočasenje brez slabe vesti

Se tudi vam zdi, da v karanteni ves čas nekaj jeste?

V času karantene so možnosti zabave, ki jo poznamo iz normalnega sveta, omejene in dolgčas smo se morali naučiti preganjati na nove načine. Mnogi ga preganjajo s pospravljanjem in urejanjem doma, zdi pa se, da še več časa preživimo v kuhinji. No, to seveda sploh ni slaba alternativa zunanjim aktivnostim, a kaj, ko več časa, ko se zadržujemo za kuhinjskim pultom, več jedi nastane izpod naših rok. In te je seveda treba pojesti.

Sicer tudi v prehranjevanju ne vidimo nobene težave, saj smo vendar gurmani in dobro vemo, kako hrana lahko učinkovito zapolni prosti čas. A če se hkrati zaradi trenutne omejenosti gibanja bojimo odvečnih kilogramov, seveda ne moremo jesti v nedogled. Ali pa moramo paziti vsaj na to, kaj jemo. Zato bomo danes pripravili zdrav prigrizek, ki nam ne bo vzbujal slabe vesti. Pred vami je recept za hrustljavo pečeno čičerko.

Za prigrizek potrebujemo le nekaj sestavin. Pločevinko čičerke, oljčno olje in začimbe po okusu. Potrebovali pa bomo tudi pekač in papir za peko ter pečico, seveda.

Sestavine

  • konzerva čičerke (ali enaka količina doma kuhane čičerke)
  • oljčno olje
  • začimbe

Priprava

1. Najprej nastavimo pečico na 200 do 220 stopinj Celzija, nato pa se lotimo čičerke. Odpremo konzervo, zrnje odcedimo in speremo. Nato stročnice položimo med papirnate brisačke ter jo čisto na rahlo podrgnemo med dlanmi, da slečemo ovojnico. Na ta način bo naš prigrizek še bolj hrustljav. Vlaga namreč preprečuje, da bi se površina zrnja hrustljavo zapekla. čičerika

2. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj pretresemo osušeno čičerko. Prelijemo jo z nekaj žlicami oljčnega olja ter dodamo sol in poper ter druge začimbe po lastni izbiri. Mi predlagamo kari, kurkumo ali rdečo papriko, sicer pa imate popolnoma proste roke.

3. Sestavine kar z rokami dobro premešamo in pekač potisnemo v pečico. Pečemo približno 25 minut, odvisno od velikosti teh stročnic.

4. Čičerka je nared, če pa ga želite shraniti za kasneje, ga lahko v neprodušni posodi hranite tudi do enega tedna.

Namig: Tako pripravljeno čičerko lahko potresete tudi na juhe, solate ali zelenjavne pireje. Slastno in hrustljavo bo!
Preberite še: Nutelloti: piškoti z nutello iz treh sestavin, ki jih vsi pečejo

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana