Prepričani smo, da jutranje kave še nikoli niste pili na ta način

kuppa_rock/Getty Images

Dobro jutro! Za vas smo pripravili kavno pijačo, ki te dni osvaja družbena omrežja.

Kava je ena izmed tistih pijač, ki je tesno povezana z rutinami. Pri mnogih ljudeh je skodelica tega tolažilnega, a poživljajočega napitka, celo prva misel, ko se zjutraj zbudijo. Kava nam pogosto pomaga vstati, nas predrami in pripravi na nov dan. Skratka, težko si predstavljamo jutra brez vonja po njej.

Vsi oboževalci kave imajo navadno točno določen način priprave. Naj bo to turška ali iz avtomata. Določena je tudi količina mleka, ki spada ali ne spada v skodelico. Morda mora biti slednje rastlinsko, vse skupaj pa odišavljeno še s ščepcem cimeta?

Vsak ima svoje želje, nekateri pa si zjutraj radi privoščijo tudi kozarec pomarančnega soka, ki sicer ne vsebuje kofeina, kljub temu pa nam z vsemi dragocenimi vitamini pomaga pri jutranjem prebujanju telesa. Kaj pa če bi obe pijači kar združili v eno?

Verjetno ste ob zadnjem stavku debelo pogledali. Če se šalimo, se sprašujete? Ne. Idejo za tole čudno pijačo smo našli na tiktoku in prepričani smo, da je mešanico vredno poskusiti. Gre namreč za nekakšen koktajl pomarančnega soka in kave, dodamo pa jima lahko tudi gazirano vodo. Pijača pravzaprav ni nič novega in koktajl mojstri jo že dobro poznajo.

Verjamemo, da bo redkokdo mleko v skodelici jutranje kave zamenjal s sokom, vseeno pa boste tale jutranji napitek morda želeli okusiti. Kombinacija, ki se na prvi pogled morda zdi nadvse čudna, je namreč prav osvežilna.

Preberite še: Neverjetno preprosta čokoladna torta, ki jo je oboževala kraljica Elizabeta II.

Fotografija: kuppa_rock/Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana